LIGA NBA

Beno Udrih našel nov klub

Objavljeno 27. februar 2014 10.28 | Posodobljeno 27. februar 2014 10.28 | Piše: STA, D. P.

Memphis je, preden bi se Slovenec preselil med neregistrirane proste igralce, izkoristil pravico za Udriha, ki se bo tako preselil h Grizlijem.

Beno Udrih v akciji.

MEMPHIS – Beno Udrih, ki se je razšel z ekipo New York Knicks, bo tudi v prihodnje igral v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Šempetrčana so po prekinitvi pogodbe s kratkohlačniki pod svoje okrilje vzeli v moštvu Memphis Grizzlies, so potrdili na spletni strani ESPN.

Po novem bo grizli

Slovenski veteran, ki je za nezadovoljstvo ljubiteljev košarke v domovini poskrbel z odpovedjo sodelovanja s slovensko košarkarsko reprezentanco na lanskem evropskem prvenstvu v Sloveniji, je sporazumno prekinil pogodbo z New Yorkom, Memphis pa je, preden bi se Slovenec preselil med neregistrirane proste igralce, izkoristil pravico nakupa Udriha, ki se bo tako preselil h Grizlijem.

Lovijo Phoenix

Za Udriha so v Memphisu pokazali zanimanje, potem ko je padlo v vodo dogovarjanje za prihod Jimmerja Fredetta v njihove vrste. Memphis se sicer s Phoenixom Gorana Dragića v zahodni konferenci bori za zadnje osmo mesto za napredovanje v končnico prvenstva. Phoenix ima 33 zmag in 24 porazov, Memphis pa ima le eno zmago manj od Phoenixa.

Udrihovo povprečje v letošnji sezoni za New York znaša 5,6 točke in 3,5 podaje na tekmo. A Slovenec za Newyorčane ni zaigral od 24. januarja in je zahteval prodajo.

Deli s prijatelji