LIGA NBA

Beno Udrih končal sezono v ligi NBA

Objavljeno 04. maj 2014 14.13 | Posodobljeno 04. maj 2014 14.14 | Piše: STA, R. T.

Košarkarji Oklahome so premagali Memphis, za katerega je Beno Udrih tokrat dosegel 12 točk.

OKLAHOMA CITY – V odločilni, sedmi tekmi končnice prvega kroga zahodnega dela košarkarske lige NBA je ekipa Oklahoma City Thunder doma premagala Memphis Grizzlies s 120 : 109 in se uvrstila v drugi krog. Za Memphis, ki je s tem končal sezono, je slovenski košarkar Beno Udrih v 17 minutah in petih sekundah dosegel 12 točk.

Udrih, edini Slovenec v letošnji končnici, je tokrat dobil veliko priložnosti za igro in jo strelsko dobro izkoristil, dodatnih skokov ali podaj pa ni imel. Zadel je štiri od osmih metov iz igre, od tega trojko iz dveh poskusov, in vse tri proste mete.

Grizliji so bili oslabljeni, saj zaradi kazni ni igral prvi strelec moštva Zach Randolph, Mike Conley pa je imel težave s stegensko mišico.

Durant bo MVP lige

V vrstah Oklahome je Russell Westbrook dosegel še drugi trojni dvojček v seriji, tokrat s 27 točkami, 16 podajami in 10 skoki. Kevin Durant, ki naj bi bil prihodnji teden po pričakovanjih imenovan za najboljšega igralca lige, je bil s 33 točkami prvi strelec srečanja, zadel je vseh pet trojk in ujel še osem žog. Igralci Oklahome se bodo v nadaljevanju pomerili s košarkarji moštva Los Angeles Clippers.

Indiana je premagala Atlanto z 92 : 80 in na vzhodnem delu prav tako s 4 : 3 v zmagah izločila Atlanto. V zadnji tekmi večera, ki se je končala četrt ure pred osmo uro zjutraj po slovenskem času, je ekipa Los Angeles Clippers prav tako v sedmi tekmi s 126 : 121 premagala Golden State Warriors.

Deli s prijatelji