SP NA DIVJIH VODAH

Benjamin Savšek bronast na SP v Pragi

Objavljeno 14. september 2013 15.46 | Posodobljeno 14. september 2013 19.55 | Piše: STA, A. L., S. U.

Slovenski kanuist je po natanko 30 letih ponovil uspeh svojega trenerja, Jožeta Vidmarja.

Benjamin Savšek je osvojil osmo mesto v kanuju enosedu.

PRAGA – Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na svetovnem prvenstvu slalomistov na divjih vodah v Pragi osvojil bronasto kolajno. Zmagal je Britanec David Florence. Drugi slovenski finalist Anže Berčič je bil deveti.

23. vrata so ga stala naslov

Benjaminu Savšku so se v Pragi uresničile sanje. Do zdaj mu je med lovorikami manjkala medalja s svetovnega prvenstva, ki si jo je danes priboril z brezhibno vožnjo, kljub zelo težkim razmeram na progi. V finalu so le trije kanuisti s progo opravili brez napak, Savšek je bil med njimi. Če ne bi v 23. vratih, zadnjih protitočnih, napravil napake, ko ga je odneslo prenizko, bi se zdaj kitil z naslovom 'mistra sveta' – svetovnega prvaka v češkem jeziku.

Kljub temu je poskrbel za velik uspeh slovenskih kanuistov, posebej po tem, ko se v petkovem polfinalu ni izšlo kajakašem, ki so ostali brez finala. Savšek je danes natanko po 30 letih ponovil uspeh svojega trenerja, Jožeta Vidmarja. Ta je leta 1983 na SP v Meranu osvojil edino kanuistično kolajno na svetovnih prvenstvih do zdaj.

»Boril sem se do konca, proga je bila res težka, v spodnjem delu mi je primanjkovalo moči, potem me je še odneslo nekoliko prenizko. Ko sem prišel v cilj, sem imel nekaj grenkega priokusa, a sem potem videl, da so tudi ostali imeli težave v spodnjem delu. Res sem vesel, da sem si prigaral to kolajno in da mi je v finalu uspelo odpeljati brezhibno,« je po bronu povedal Savšek.

Kanuistom v ekipni tekmi četrto mesto, kajakašem šesto

Slovenski kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič pa so v ekipni vožnji osvojili četrto mesto. Zmagali so Slovaki pred Nemci in Francozi. V moštveni vožnji kajakašev so Peter Kauzer, Martin Albreht in Simon Brus zasedli šesto mesto. Zmagali so Italijani pred Poljaki in Francozi.

V nedeljo pa čaka polfinalni nastop kajakašici Evo Terčelj in Uršo Kragelj ter kanuista v dvojcu Luko Božiča ter Saša Taljata.

 

Deli s prijatelji