OSMA

Belakova ni zadovoljna niti razočarana

Objavljeno 18. april 2015 21.33 | Posodobljeno 18. april 2015 21.33 | Piše: STA, A. K.

Načrt se ji ni povsem izšel, saj je dvakrat padla pri doskoku.

Teja Belak.

MONTPELLIER – Najboljša slovenska telovadka Teja Belak je v finalu evropskega prvenstva v športni gimnastiki v Montpellieru na preskoku osvojila osmo mesto. Zmagala je Rusinja Marija Paseka, druga pa je bila Švicarka Giulia Steingruber, ki je bila zlata na zadnjih dveh prvenstvih stare celine. Paseka je dobila oceno 15,250, Steingruberjeva pa 15,149. Tretja je bila Rusinja Ksenija Afanasjeva (14,866). Belakovi se finalna skoka nista posrečila, pri obeh je imela težave z doskokom, prejela je oceno 13,216. Ljubljančanka je bila do zdaj na EP najboljša pred dvema letoma v Moskvi, ko je tekmo na preskoku končala na četrtem mestu.

Čutila, da ji ne bo uspelo

»Nisem niti zadovoljna niti razočarana. Razočarana ne morem biti glede na vse, kar je bilo, operacijo, prve tekme, da sem tekmovala v finalu. Če bi šla z lažjima skokoma, bi bila sedma ali osma. Na ogrevanju mi je šel iztegnjeni salto za 360 stopinj dobro. Čeprav nisem stala, je bil občutek dober. Odločila sem se za to, ne vem pa, kaj se je zgodilo potem. Že na konju sem čutila, da mi ne bo uspelo,« je povedala Belakova.

»V dveh tednih se je težko naučiti težkega skoka. Logično je, da nisem naredila, kot sem si zamislila. Zaradi tega nisem čisto nič razočarana. Poizkusila sem. Lahko pa bi se tepla po glavi, če bi šla skrčeni salto in bi oba skoka dobro naredila,« je nadaljevala telovadka Gimnastičnega društva Zelena jama.

Preden je dobila zeleno luč za prvi skok je morala čakati nekoliko dlje, kot je v navadi. Sodniki na parterju so namreč potrebovali dolgo časa, da so dali oceno Špancu Rayderleyju Zapati Santani. »Vedno me moti, da moraš čakati. Ampak nesmiselno se je na to izgovarjati. Za lažje skoke bi bilo vseeno, tudi če ne bi imela ogrevanja,« je o čakanju povedala 20-letnica.

Deli s prijatelji