OP FRANCIJE

Bedene v tretjem krogu proti Đokoviću

Objavljeno 26. maj 2016 23.21 | Posodobljeno 26. maj 2016 23.21 | Piše: STA, S. U.

Nekdanji Slovenec se bo pomeril z najboljšim.

PARIZ – Na odprtem prvenstvu Francije v tenisu sta si mesto v tretjem krogu med drugimi zagotovila prva igralca sveta, Srb Novak Đoković in Američanka Serena Williams. Oba sta imela lahko delo, povsem drugače kot Ljubljančan z britanskim potnim listom Aljaž Bedene, ki je v petih nizih izločil Španca Pabla Carrena Busta. »Dober fant je. Zelo talentiran in z dobrim začetnim udarcem. Zdaj ni več lahkih tekem, saj se turnir počasi preveša v drugi krog. Verjetno bova igrala na enem od glavnih igrišč, zato bo zagotovo dal vse od sebe,« je o 25-letnem Bedenetu dejal Đoković.

Zgodovini naproti gre tudi Serena. V Parizu lovi 22. naslov na grand slamih, s katerim bi se na drugem mestu izenačila z Nemko Steffi Graf, ki je svoj zadnji naslov osvojila prva v Parizu 1999. Svojo drugo tekmico, Brazilko Teliano Pereira je odpravila s 6 : 2, 6 : 1.

Klepačeva naprej, Srebotnikova izpadla

Katarina Srebotnik, ki je v mešani konkurenci v Parizu zmagala trikrat (1999, 2006, 2010), se je že poslovila, uspešnejša pa je bila Andreja Klepač, ki bo tekmovanje nadaljevala s Filipincem Treatom Hueyjem.

Deli s prijatelji