ROKOMETNA LIGA PRVAKOV

Barceloni devetič liga prvakov

Objavljeno 31. maj 2015 21.54 | Posodobljeno 31. maj 2015 21.54 | Piše: STA, S. U.

Tretje mesto je osvojil poljski klub Vive Tauron Kielce, tokrat brez pomoči Uroša Zormana.

KÖLN – Rokometaši Barcelone so devetič zmagovalci lige prvakov. V finalu so premagali madžarski Veszprem slovenskega reprezentanta Gašperja Marguča 28 : 23 (14 : 10). Tretje mesto je osvojil poljski klub Vive Tauron Kielce, tokrat brez pomoči Uroša Zormana, ki je bil boljši od Kiela z 28 : 26 (12 : 12).

Je pa Madžarom uspelo, da so prekinili prevlado samih španskih in nemških ekip v finalih lige prvakov od leta 2004, zadnja nešpanska oziroma nenemška ekipa je tistega leta bila zmagovalec – Celje Pivovarna Laško.

Po izenačenem začetku je v 21. minut Barcelona povedla z 9 : 6, Veszprem je vrnil z dvema zaporednima goloma, nakar se je Veszpremu nekoliko ustavilo v napadu. V zaključku prvega polčasa se je razigral še Karabatić, ki je dal zadnje tri gole svoje ekipe.

Drugi polčas so Katalonci brez težav zadržali razliko iz prvega polčasa, ko so v 34. minuti prvič na tekmi povedli za pet golov (16 : 11), pa je bilo bolj ali manj jasno, da bo Barcelona pretrd oreh za Veszprem.

Prvi strelec tekme je bil Nagy z osmimi goli, njegov soigralec Marguč je dal dva, na drugi strani sta šestkrat zadela Karabatić in Sigurdsson.

V sezoni 2014/15 so Slovenijo v ligi prvakov zastopali rokometaši Celja, ki so pred dnevi osvojili 19. naslov državnih prvakov. V predtekmovalni skupini so zasedli peto mesto, za Veszpremom, makedonskim Vardarjem iz Skopja, nemškim Rhein-Neckar Löwnom in slovensko obarvanim francoskim Montpellierjem ter pred Čehovskimi medvedi iz Rusije.

Deli s prijatelji