RAAM

Baloh ubežal ugrizu kače in toči

Objavljeno 17. junij 2013 23.09 | Posodobljeno 17. junij 2013 23.09 | Piše: D. P.

»Kakšna sreča, ustavili smo se ravno pred trgovino, ki je imela pred vhodom nadstrešek, kamor smo lahko parkirali spremljevalno vozilo in avtodom. Do jutra je nevihta minila in Marko je startal v sončnem vzhodu.«

Marko Baloh odločno proti cilju.

LJUBLJANA – Slovenski ekstremni kolesar Marko Baloh nadaljuje svojo pot na dirki čez Ameriko (RAAM). V času tegale zapisa se drži na 5. mestu, prečkal je 35. časovno postajo (od skupaj 55), v vodstvu pa ostaja Avstrijec Christoph Strasser, za katerim je že 41 časovnih postaj.

Živalski vrt v Kansasu

»Marko je prevozil Kansas najhitreje od vseh svojih dirk po Ameriki. Včeraj je bil res hiter dan in je bilo kar težko iti k počitku, ki pa je bil več kot potreben. Povprečna hitrost prečenja je bila 27,65 km/h s spanjem vred,« pravijo v taboru našega kolesarja. Na poti skozi Kansas Marku ni bilo dolgčas. Še več – pot so mu prečkale srne, zajci, dihurji, želve, miške, kače ...

»Nič ni bilo kritičnega razen grožnje ugriza kače. Ja, na robu ceste se je zadrževala in šavsnila proti Marku!« piše na uradni strani Markobaloh.com.

Brez toče ni šlo

Vmes je Marka ujela tudi nevihta, in to naliv s točo. »Kakšna sreča, ustavili smo se ravno pred trgovino, ki je imela pred vhodom nadstrešek, kamor smo lahko parkirali spremljevalno vozilo in avtodom. Do jutra je nevihta minila in Marko je startal v sončnem vzhodu,« so zapisali pri Balohu.

Deli s prijatelji