ZANESENJAKI

Balinanje jih osrečuje

Objavljeno 12. januar 2015 13.41 | Posodobljeno 12. februar 2015 15.10 | Piše: Drago Perko
Ključne besede: balinanje

Trije športni zanesenjaki so ustanovili ekipo, ki navdušuje na rekreativnih turnirjih.

Zmagovalci maratonskega balinanja. Foto: Simon Maljevac

Slovenke in Slovenci imajo radi balinanje, ki velja tudi za šport, v katerem se doma in na tujem pridno pobirajo medalje. V Sloveniji pa je tudi obilo ekip, ki se zbirajo in družijo iz ljubega miru ter zadovoljstva na balinišču. Takšna je tudi SoMaGo.

»Smo rekreativci, v nobeni ligi ne nastopamo. Tu smo zbrani, da se zabavamo in se imamo fajn, prijatelji smo,« pove Damjan Sofronievski, ki poleg Mateja Korenčiča in Gorana Gavriča sestavlja ekipo. »Ustanovili smo jo pred letom in pol,« pove Softi, kot kličejo Sofronievskega, sicer nekdanjega evropskega prvaka. Ime ekipe je sestavljeno iz uvodnih dveh črk imena ali vzdevka vsakega od tekmovalcev. »Igramo turnirje po Sloveniji, gremo pa tudi na Hrvaško, kjer nastopamo v trojkah ali četvorkah,« nadaljuje Sofronievski, ki ima 35 let, njegova prijatelja pa 34 oziroma 35.

Lani so slavili na četrtem balinarskem maratonu 24 ur balinanja v Ajdovščini, kjer so na koncu v finalu s kar 21:1 odpravili zasedbo Ekipa, da te skipa. »Ajdovci so se kot organizatorji izkazali, letos spet pridemo,« povedo v zasedbi SoMaGo. »Igrali smo tudi v Škofji Loki na Trati, udeležili smo se turnirja na Krku,« pove Softi, ki se je s soigralcema veselil uspeha tudi na domači Trati. Ekipa se zbere le za turnirje, skupaj ne trenirajo, saj je vsak član svojega kluba. »Če kdaj kdo manjka, pa hitro najdemo novega člana in ga vzamemo na turnir. Balinanje nas osrečuje in druži,« še doda Sofronievski. 

Deli s prijatelji