TENIS

Avstrijke zanesljivo do zmage proti slovenskim tenisačicam

Objavljeno 05. februar 2014 18.01 | Posodobljeno 05. februar 2014 18.01 | Piše: STA, Mo. S.

Na Madžarskem ni Polone Hercog in Tadeje Majerič.

Maša Zec Peškirič.

BUDIMPEŠTA – Slovenska ženska teniška reprezentanca je izgubila uvodni dvoboj v prvi evroafriški skupini pokala Fed v Budimpešti. S 3 : 0 je bila boljša Avstrija. Najprej je morala Maša Zec Peškirič priznati premoč Avstrijki Patricii Mayr Achleitner, ki je zmagala s 6 : 2 in 6 : 3, nato je Nastja Kolar z enakim izidom izgubila proti Yvonne Meusburger, v igri dvojic pa sta bili Slovenki slabši s 5 : 7 in 5 : 7.

»Maša me je v prvi partiji kar navdušila, žal pa je izid realna slika razmerja moči med igralkama. V drugem nastopu je Nastja pokazala potencial, ki ga ima, vendar pa to ni bilo dovolj za presenečenje. Še najbližje zmagi smo bili v igri dvojic, v obeh nizih sta Maša in Nastja vodili s 4 : 1 oziroma 5 : 1, na koncu pa žal izgubili. Vseeno sta se lepo uigrali, tako da lahko z optimizmom zremo v prihodnje dni, predvsem soboto, ko nas čaka verjetno odločilni nastop proti Izraelu,« je dejala kapetanka Tina Pisnik.

Potrebna je vsaj ena zmaga

Slovenija je na Madžarsko pripotovala močno oslabljena (brez Polone Hercog in Tadeje Majerič), zato sta si Tina Pisnik in njen pomočnik Andrej Kraševec zastavila za cilj obstanek v prvi skupini. Za to bo Slovenija v treh dvobojih potrebovala vsaj eno zmago. V četrtek se bo pomerila z Ukrajino, v soboto pa z Izraelom.

Tekmovanje v prvi evroafriški skupini poteka po sistemu dveh dvobojev posameznic ter nastopa dvojic. V kvalifikacije za svetovno skupino se bosta uvrstili le dve reprezentanci od šestnajstih sodelujočih, v nižji rang pa bosta nazadovali prav tako le dve.

Deli s prijatelji