DOPING

Armstrong lahko ostane brez naslovov

Objavljeno 14. junij 2012 11.16 | Posodobljeno 14. junij 2012 11.16 | Piše: T. L., STA

Ameriška protidopinška agencija je vložila uradne obtožbe zoper Armstronga in mu prepovedala nastope na triatlonih.

Trdi, da se nikoli ni dopingiral.

WASHINGTON – Sedemkratni zmagovalec dirke po Franciji Lance Armstrong se je znova znašel pod drobnogledom protidopinških preiskovalcev. Ameriška protidopinška agencija je namreč vložila uradne obtožbe zoper Armstronga in mu prepovedala nastope na triatlonih. Če obtožbe dokažejo, mu grozi odvzem vseh naslovov prvaka francoske pentlje.

»Nikoli se nisem dopingiral. V nasprotju z vsemi, ki me obtožujejo, sem tekmoval in odlične dosežke nizal zaradi dobre telesne pripravljenosti in vzdržljivosti. V 25 letih sem opravil več kot 500 doping testov in niti na enem nisem padel,« je 40-letni Teksašan že zanikal vse obtožbe kot povsem neutemeljene in brezpredmetne.

Ameriški zvezni preiskovalni organi letos po koncu dveletne preiskave zoper kolesarskega šampiona niso vložili obtožnice, zato pa je preiskavo nadaljevala protidopinška agencija, ki je v sredo vložila obtožbo, zaradi katere Američanu grozi odvzem sedmih naslovov, ki jih je osvojil na slovitem Touru. Armstrong je prepričan, da gre za nov poskus, kako ga diskreditirati z obtožbami, ki imajo več kot dolgo brado.

Deli s prijatelji