150 MILIJONOV ODŠKODNINE

Ameriška vlada toži Armstronga

Objavljeno 24. april 2013 15.52 | Posodobljeno 24. april 2013 15.52 | Piše: STA, A. L.

Pošta v ekipo US Postal, katere član je bil Armstrong, vložila 40 milijonov dolarjev.

Lance Armstrong.

WASHINGTON – Ministrstvo za pravosodje pri ameriški vladi je vložilo tožbo zoper kolesarja Lancea Armstronga, saj meni, da je njegova dopinška goljufija močno škodovala državi in ugledu njene pošte, ki je dolgo časa denarno podpirala kolesarstvo.

Zahtevajo visoko odškodnino

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v vladi, je pošta v ekipo US Postal, katere član je bil Armstrong, vložila 40 milijonov dolarjev, od tega je Armstrong dobil 17 milijonov. Kot poroča Austin-American-Statesman, lokalni časopis iz Armstrongovega rojstnega kraja v Teksasu, naj bi vlada od Armstronga zahtevala 150 milijonov dolarjev odškodnine.

Odvetnik: Zagotovo niso žrtev

»Armstrong in drugi kolesarji so z jemanjem dopinga kršili pogodbo, s tem pa škodovali našemu imenu,« meni ministrstvo. Na tožbo se je že odzval Armstrongov odvetnik Elliot Peters, ki je dejal, da so zahteve vlade neupravičene, saj naj bi US Postal od leta 1998 do 2004 zaradi Armstronga in kolesarske ekipe koval velike dobičke, kar naj bi dokazovale njihove raziskave. »US Postal nikakor ni žrtev prevare,« zagotavlja Peters.

Deli s prijatelji