SVETOVNO PRVENSTVO

Američani do brona po devetih letih, Finci spet praznih rok

Objavljeno 19. maj 2013 22.05 | Posodobljeno 19. maj 2013 22.06 | Piše: STA, M. U.

Dvorana Globe bo zvečer tudi prizorišče odločilne tekme med Švedi in Švicarji.

Foto: Reuters.

STOCKHOLM – Ameriški hokejisti so osvojili bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Švedskem. V malem finalu so v Stockholmu po izvajanju kazenskih strelov premagali Fince s 3 : 2. V velikem finalu se bosta ob 20.30 pomerili gostiteljica Švedska in največje presenečenje SP – Švica.

Za Fince, soprireditelje prvenstva 2013, se je dvotedensko druženje najboljših ekip na svetu končalo podobno kot lani, z velikim razočaranjem, saj Finska spet ostaja na četrtem mestu. Lani so bili zanje usodni Čehi, danes pa Američani, ki so zmagali po kazenskih strelih. Za Američane je bila to prva medalja po letu 2004, skupno pa peta bronasta v zgodovini, imajo še dve zlati in devet srebrnih. Finci ostajajo pri številu iz leta 2011: dve zlati, šest srebrnih in tri bronaste.

Še veliki finale

Dvorana Globe bo zvečer tudi prizorišče odločilne tekme med Švedi in Švicarji. Domačini bodo skušali priti do devete zlate medalje, prve po letu 2006, in prvič po letu 1986 postati ekipa z zmago na domačem tekmovanju. Švicarji pa so že z uvrstitvijo v finale izenačili največji uspeh, srebro iz davnega leta 1953, ter lahko neobremenjeni gredo v lov na svojo prvo zlato medaljo.
 

Deli s prijatelji