TENIS

Aljaž Radinski še naprej preseneča v Portorožu

Objavljeno 13. avgust 2015 00.36 | Posodobljeno 13. avgust 2015 00.32 | Piše: STA, Mo. S.

V četrtfinalu se bo pomeril z Italijanom Luco Vannijem.

Aljaž Radinski.

PORTOROŽ – Slovenski teniški reprezentant Aljaž Radinski še naprej navdušuje na turnirju serije challenger Tilia Open v Portorožu. Po drugi zmagi se je prebil med osem najboljših; s 7 : 6 in 6 : 3 je premagal še enega igralca, ki je na lestvici ATP uvrščen skoraj tisoč mest višje od njega.

Dvajsetletni Mariborčan je šele lani dosegel prve točke za lestvico ATP, zdaj pa je uvrščen na 1167. mesto. Njegov tokratni tekmec, Francoz Jonathan Eysseric, je 233., na osrednjem igrišču teniškega centra Portorož pa je bil brez pravih možnosti za uspeh. 

Radinski, za katerega je bila že zmaga v prvem krogu proti Japoncu Hirokiju Moriyji (213.) s 6 : 1 in 6 : 1 uspeh kariere, je po dvoboju povedal: »Tako kot v prvem krogu sem bil sproščen, osredotočen zgolj na svojo igro in užival. Iz glave sem izgnal vse negativne misli, tudi na gledalce se nisem oziral in tako mislim nastopiti tudi jutri v četrtfinalu.«

Radinski se bo v četrtfinalu pomeril z Italijanom Luco Vannijem.

Še nastop Žemlje

Danes bo na turnirju z nagradnim skladom 42.500 evrov nastopil še Grega Žemlja. Njegov nasprotnik bo četrti nosilec Slovak Lukaš Lacko.

Od postavljenih igralcev so bili tretji dan glavnega turnirja uspešni drugi nosilec Italijan Paolo Lorenzi, Slovak Norbert Gombos (5.), Italijan Luca Vanni (6.) ter Mirza Bašić iz BiH (8.), izpadel pa je Nizozemec Thiemo de Bakker (7.).

Deli s prijatelji