SVETOVNI POKAL

Alen Dimic tretji na bradlji, Mitja Petkovšek padel

Objavljeno 28. april 2013 18.51 | Posodobljeno 28. april 2013 18.52 | Piše: STA, Ma. F.

Zmagovalec kvalifikacij Mitja Petkovšek je naredil napako pri seskoku in končal na šestem mestu.

Alen Dimic.

LJUBLJANA – Telovadec Alen Dimic je junak drugega finalnega dne svetovnega pokala v Ljubljani. Na bradlji je prikazal lepo sestavo in z oceno 14,800 točke osvojil tretje mesto, potem ko je zadnji finalist na tem orodju, zmagovalec kvalifikacij Mitja Petkovšek, naredil napako pri seskoku in končal na šestem mestu (14,250). Zmagal je Vietnamec Pham Hung (15,700).

Dimic je po velikem uspehu na bradlji nastopil tudi v finalu najboljše osmerice na drogu, ko je z oceno 14,200 zasedel peto mesto. Zmago sta si razdelila Američan Paul Roggeri in Jossimar Moreno (oba 14,975).

Poleti nastop na sredozemskih igrah

Telovadka Teja Belak je nastopila v finalu na gredi, nastop se ji ni posrečil, tako da je končala na zadnjem, osmem mestu (11,700). Zmagala je Kanadčanka Elisabeth Black (14,250). Tudi v finalu na parterju je imela Slovenija svojo predstavnico, saj se je kot prva predstavila olimpijka Saša Golob. Med sestavo je naredila prestop, sicer pa ji je vaja dobro uspela. Z oceno 12,550 je zasedla šesto mesto.

Gimnastični boji v Tivoliju so bili za slovensko vrsto zadnji v spomladanskem delu sezone. Telovadce poleti čaka nastop na sredozemskih igrah, potem pa sledi premor do jeseni, ko bo najprej sredi septembra na sporedu svetovni pokal v Osijeku, konec meseca pa še glavni cilj sezone, svetovno prvenstvo v Antwerpnu.

Deli s prijatelji