PORAŽENI

ACH Volley nemočen v Macerati

Objavljeno 01. november 2012 21.26 | Posodobljeno 01. november 2012 21.26 | Piše: S. U., STA

Zvezdniška ekipa italijanskih prvakov s slovenskimi prvaki ni imela praktično nikakršnih težav.

ANCONA – Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili tudi drugo tekmo skupine D lige prvakov. Po domačem porazu proti Unterhachingu so bili neuspešni še v prvem dvoboju v gosteh, s 3 : 0 (24, 13, 15) so jih po pričakovanjih premagali italijanski prvaki, odbojkarji Lube Macerate.

Nadigrani v vseh glavnih elementih

Lube Macerata ACH Volley 3 : 0 (24, 13, 15)

Športna dvorana Fontescodella, gledalcev 2100, sodnika: Altiparmak (Turčija), Lungu (Romunija).
Lube Macerata: Lampariello, Pajenk 10, Savani 11, Zajcev 18, Parodi 7, Stanković 5, Monopoli, Henno, Travica, Randazzo 2, Starović, Podraščanin 3.
ACH Volley: Flajs 11, Kovačević 6, Lewis, Šket 1, Sidibe 10, Klobučar, Petrović 4, Jablonsky, Ropret 2, Rašić 4, Moreno, Vidić.

V Macerati presenečenja ni bilo. Zvezdniška ekipa italijanskih prvakov s slovenskimi prvaki ni imela praktično nikakršnih težav, pa čeprav je najbrž igrala le s pol moči. Domači trener, ki lahko praktično naredi dve vrhunski postavi, v igro niti ni poslal vseh najboljših, priložnost je tako dobil tudi slovenski bloker Alen Pajenk, igral je od začetka do konca tekme. A tudi brez najboljšega blokerja Marka Podraščanina, prvega podajalca Dragan Travice in tudi korektorja Saše Starovića, ki so na igrišče prišli le, da se ne bi preveč zasedeli na klopi (Podraščanin je igral v tretjem nizu, prva dva pa v končnici prvega), je bila italijanska ekipa premočna, Slovence je nadigrala v vseh glavnih elementih odbojkarske igre.

Šlo je le v prvem nizu, nato pa ...

Varovancem Luke Slabeta je šlo po željah in načrtih le v prvem nizu. Tega so celo bolje začeli, dvakrat vodili za dve točki, zadnjič po asu Gregorja Ropreta z 10 : 8. Nato pa je sledil niz odličnih servisov domačega blokerja Dragana Stankovića, ki je poskrbel za pet zaporednih točk Macerate. Ljubljančani so se sicer nato nekajkrat povsem približali, po napaki Ivana Zajceva izničili drugo zaključno žogo domačih in izenačili na 24 : 24, toda Italijani so po zaslugi Cristiana Savanija izkoristili tretjo in dobili prvi niz.

Na začetku drugega niza je prišlo do zapleta z napačno menjavo gostujočega moštva, sodniki so razveljavili vodstvo ACH Volleyja ter niz začeli znova. Kot da bi to zmedlo Slovence – sprejem servisa je bil slab, začeli pa so delati tudi neizsiljene napake. Domači so povedli s 6 : 2, nato pa prednost le še večali do končnih 25 : 13.

Podoben razplet, le da brez uvodnega zapleta, je ponudil tudi tretji niz. Gostje so držali priključek le v uvodnih točkah, nato pa so se Italijani z odličnimi servisi (devet asov), ki so tudi njihovo najmočnejše orožje, odlepili na 9 : 4 in 12 : 6, tako da je hitro postalo jasno, da tekma ne bo dolgo trajala. Slabe je skozi vso tekmo poskušal ustaviti njihove nalete, a vse je bilo zaman.

Čakajo jih Belgijci

»V prvem nizu smo imeli svoje priložnosti, mislim pa, da smo jih zapravili že na začetku z napakami v napadu. V drugem nizu je tekmec začel izvajati večji pritisk s servisom, protiorožja zanj nismo našli. Proti tako kakovostni ekipi, kot je Macerata, so težave z organizacijo napada razumljive,« po tekmi razumljivo ni bil najboljše volje Slabe.

Naslednjo tekmo bodo njegovi varovanci odigrali čez 14 dni, v Ljubljani se bodo pomerili z belgijskim Lennikom, ki je že v sredo prav tako zabeležil drugi poraz. V Münchnu ga je s 3 : 1 (–23, 23, 21, 19) ugnal Unterhaching.
 

Deli s prijatelji