LIGA PRVAKOV

ACH Volley nadigral Belgijce

Objavljeno 21. november 2012 23.57 | Posodobljeno 21. november 2012 23.57 | Piše: S. U., STA

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 4. kroga lige prvakov v Gentu premagali Euphony Asse Lennik s 3 : 0.

GENT – »V povratnem dvoboju boste videli povsem drugačen Lennik,« je bil po gladkem porazu v Ljubljani optimistično razpoložen slovenski reprezentant pri belgijski ekipi Miha Plot, a njegov optimizem je bil brez prave podlage. Ljubljančani, ki so prav tako pričakovali boljšo predstavo tekmecev, so bili tudi v povratni tekmi vsaj za razred boljši, in to prav v vseh elementih. Najvažnejše pa je bilo, da so varovanci Luke Slabeta spet odlično servirali (11 asov), praktično prav vsi. Belgijci – na tekmi niso niti enkrat vodili – so imeli ogromno težav s sprejemom, tako da so težko organizirali svoje napade, ki so jih gosti z lahkoto branili, bodisi z obrambo v polju bodisi z blokom ob mreži.

Jasno že po uvodnem nizu

Euphony Asse Lennik ACH Volley 0 : 3 (14, 19, 17)

Dvorana Topsporthal Gent, gledalcev 800, sodnika: Collados (Francija), Christensen (Danska).
Asse Lennik: Jarmoc, Kruyner, Zuravljov, Schouren, Lecat, Piovarci, Radić, Verboomen, De Swert, Ramma, Verschueren, Plot.
ACH Volley: Flajs, Kovačević, Lewis, Šket, Sidibe, Petrović, Jablonsky, Ropret, Fabjan, Rašić, Moreno, Vidič.

Da se domačim ne obeta nič dobrega, je bilo jasno že na začetku. S servisi Milana Rašića so Slovenci prišli do vodstva s 4 : 0, po točki Gregorja Šketa, ki je na korektorskem mestu dobil prednost pred Moryjem Sidibejem, kar nakazuje, da se mu je forma močno izboljšala, pa že z 8 : 1. Domači so sicer za kratek čas ustavili nalet slovenskih prvakov, se približali na štiri točke zaostanka (5 : 9), a po asu Šketa je prednost spet hitro narasla na šest točk. Po asu Gregorja Ropreta, ki je spet igral odlično, je bilo na semaforju 20 : 11, takrat je bilo že jasno, da bo uvodni niz pripadel gostom.

Nadaljevanje tekme ni ponudilo bistvenih sprememb. Z asom Ropreta so povedli s 4 : 1, z blokom Rašića s štirimi, s točko zanesljivega Andreja Flajsa pa že z 12 : 6. Sledilo je nekaj slabših trenutkov ljubljanske ekipe, toda še zdaleč to ni bilo nič nevarnega, saj so že ob drugem tehničnem odmoru vodili s šestimi točkami prednosti, ki so jih zlahka ohranili do konca.

Do konca le večali razliko

Na začetku tretjega niza so Ljubljančani naredili nekaj napak pri servisih, toda že ob prvem tehničnem odmoru so vodili z 8 : 6. Čeprav je bilo vzdušje v dvorani turobno, Slabetovi varovanci niso zaspali. Še naprej so bili zanesljivi. As Uroša Kovačevića jim je zagotovil vodstvo s 14 : 8, tudi pri tem pa se niso zaustavili, saj so razliko do konca le še večali.
 

Deli s prijatelji