LIGA PRVAKOV

ACH se poslavlja od Evrope

Objavljeno 12. december 2013 23.17 | Posodobljeno 12. december 2013 23.17 | Piše: STA, Ma. F.

S porazom so Ljubljančani zapravili vse možnosti, da bi sezono nadaljevali v evropskih tekmovanjih.

SAMOKOV – Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 5. kroga skupine lige prvakov v Samokovu izgubili proti Dupnici z 0 : 3 (–22, –21, –23).

Odbojkarji ACH Volleyja v ligi prvakov ostajajo pri eni zmagi. V petem krogu so izgubili na gostovanju pri bolgarskih prvakih, ekipi Marek Union Dupnica. S porazom so Ljubljančani zapravili vse možnosti, da bi sezono nadaljevali v evropskih tekmovanjih, ne samo v ligi prvakov, ampak tudi v pokalu Cev. Zadnja tekma v Ljubljani proti Piacenzi naslednji teden bo zanje le formalnost.

Slabo v vseh pogledih, športnih in nešportnih

Varovanci Luke Slabeta so tokrat igrali slabo, vse težave, od finančnih do zdravstvenih, so očitno prišle na površje, zagotovo pa ima nekaj vpliva na slabo predstavo tudi dolga vožnja z avtobusom v Bolgarijo. V Samokovu, kjer igra Dupnica domače tekme, so jih dočakali motivirani tekmeci, ki so se od Evrope in svojih navijačev želeli posloviti s prvo zmago v tem tekmovanju. In to jim je po zaslugi odličnega bloka in slabe igre slovenskih prvakov v napadu (predvsem v protinapadih) tudi uspelo. Borbenost je bilo edino, s čimer je pri svojih igralcih Slabe lahko zadovoljen.

Potek igre je sicer poskušal spremeniti z menjavami (priložnosti nista dobila le bolni Jan Klobučar in Mario Koncilja), menjal je organizatorja igre, sprejemalca in korektorja, toda menjave pravega učinka niso prinesle, Bolgari so prišli do gladke zmage.

Deli s prijatelji