NBA

Dragiću uspelo, Udrihu ne

Objavljeno 27. april 2012 17.19 | Posodobljeno 27. april 2012 17.20 | Piše: S. J., STA

Houston je premagal New Orleans, Milwaukee je zgubil proti Bostonu.

HOUSTON, BOSTON – Ponoči se je končal redni del košarkarske lige NBA. Nastopila sta tudi oba slovenska košarkarja. Goran Dragić se je s Houstonom veselil domače zmage proti New Orleansu s 84 : 77, Beno Udrih pa je z Milwaukeejem na gostovanju v Bostonu izgubil s 87 : 74. Oba slovenska košarkarja sta ostala brez končnice.

Houston dobil tekmo v zadnji četrtini

Učinkovitejši je bil tokrat Dragić, ki je s soigralci tekmo dobil v zadnji četrtini (21 : 6), dosegel pa je osem točk, a vpisal kar 13 podaj, ob tem pa še pet skokov in dve ukradeni žogi. Udrih je v dresu Milwaukeeja dosegel sedem točk ter še pet skokov, šest podaj in ukradel dve žogi.

V Zahodni konferenci prvi nosilec San Antonio Spurs

Ekipa Chicago Bulls je premagala Cleveland Cavaliers s 107 : 75 in bo imela prednost domačega igrišča do konca končnice. Ker so dobili Derrick Rose, Luol Deng in Kyle Korver priložnost za počitek, je večja vloga pripadla soigralcem, kar je najbolj izkoristil z rekordom kariere John Lucas (25 točk). Na zahodnem delu lige si je mesto prvega nosilca izborila ekipa San Antonio Spurs, ki je premagala Golden State Warriors s 107 : 101, pred končnico pa je dodatne proste dneve dobila velika trojica domačih Tim Duncan, Manu Ginobili in Tony Parker. Patty Mills se je izkazal z rekordom kariere (34 točk, 12 podaj), gostje, ki jih tarejo poškodbe, pa so postali prva ekipa v moderni zgodovini lige, ki so imeli v začetni peterki zgolj novince.

Kobe Bryant ni igral

Med številnimi zvezdniki, ki zadnji večer rednega dela lige niso igrali, je bil tudi Kobe Bryant. Ker je bilo to znano še pred dvobojem med ekipama Sacramento Kings in Los Angeles Lakers, slednji so tudi brez prvega igralca zmagali s 113 : 96, se je naslova najboljšega strelca rednega dela še tretjič zapored veselil Kevin Durant iz ekipe Oklahoma City. Imel je povprečje 28,03 koša na tekmo, Bryant pa je ostal pri 27,86 točke. Da bi se prebil na prvo mesto, bi moral na tekmi med jezerniki in Sacramentom doseči 38 točk. Tudi Durant je počival, saj je s soigralci končal redni del sezone že v sredo, z 32 točkami pa je pospremil poraz z Denverjem (101 : 106).

Charlotte Bobcats osvojili neslavni rekord

Nemec Dirk Nowitzki (22 točk) je bil v dresu Dallas Mavericks poražen. S 106 : 89 je zmagala ekipa Atlanta Hawks, branilci naslova pa so po novem porazu šele sedmi nosilci na zahodnem delu NBA. Ekipa New York Knicks, J. R. Smith je dosegel 22 točk, je doma premagala Charlotte Bobcats s 104 : 84. Charlotte je po triindvajsetem zaporednem porazu ostala pri zgolj sedmih zmagah v sezoni. Dobila je le 10,6 odstotka tekem, kar je najslabši izkupiček v zgodovini lige. Ta neslavni rekord si je doslej lastila Philadelphia 76ers z devetimi zmagami (11 odstotkov) iz sezone 1972/73; »rekord« je bil s tem izboljšan po 39 letih.

Deli s prijatelji