DOSEŽEK

Croatia Trophy Offroad: Slovenca z mercedesom na tretjem mestu

Objavljeno 07. maj 2012 17.30 | Posodobljeno 07. maj 2012 17.30 | Piše: L. R.

Tekmovalci so v sedmih dneh prevozili več kot 300 kilometrov zelo zahtevne trase.

Offroad je šport za ljubitelje adrenalina in tveganj. Vožnja čez drn in strn, po blatu in nevarnih naravnih terenih ter prečkanje na videz nemogočih ovir je tem avanturistom v velik užitek. Tudi skalno pobočje jih ne ovira.

Zagrebški offroad klub Trophy je od 26. aprila do 4. maja organiziral Croatia Trophy, ki je štel tudi za svetovni pokal. Dirke se je udeležilo 130 tekmovalcev iz Malte, Belgije, Estonije, Španije, Rusije, Nemčije, Izraela, Avstrije, Italije, Hrvaške, Slovenije, Madžarske, Nizozemske, Velike Britanije ...

Vitli in zaščitne kletke

Tekmovalci so v sedmih dneh prevozili več kot 300 kilometrov zelo zahtevne trase, razdeljene na dva dela, na manj zahtevnega adventure in zelo zahtevnega trophy. Slovenijo so letos zastopale tri posadke in dosegle lepe rezultate, Na preizkušnji adventure je na odličnem 3. mestu blestel mercedes G, ki sta ga vozila Janez in Klemen Krivic iz Begunj. Trophy je imel še več še zahtevnejših ovir z globokim blatom, preprek z vodo, strmih vzponov, spustov in bočnih nagibov. Vseh teh ovir ne bi mogli prečkati brez pomoči vitla, zaščitne kletke, visokega preseka gum ipd. Vsa vozila so prilagojena in prirejena za tovrstne terene.

Z jeepom wranglerjem sta ovire uspešno premagovala brata Rok in Luka Petelin iz Brezovice pri Ljubljani in se uvrstila na 18. mesto, medtem ko sta bila Erik Špacapan in Dejan Mervič iz Nove Gorice 47. Zasluge za odmevne dosežke gredo tudi odlični spremljevalni ekipi in sponzorjem.

Deli s prijatelji