POD VRHOM

Čopu in Špiku za finiš zmanjkalo moči

Objavljeno 27. maj 2012 17.51 | Posodobljeno 27. maj 2012 17.51 | Piše: S. U., STA

Iztok Čop in Luka Špiku sta v Luzernu osvojila četrto mesto.

LUZERN – Slovenska veslača Iztok Čop in Luka Špik sta na drugi tekmi svetovnega pokala v Luzernu osvojila četrto mesto za posadkami Nemčije, Avstralije in Francije.

Zmagala sta Nemca

V napeti tekmi sta bila Blejca, lani peta na domačem svetovnem prvenstvu na Bledu in edina slovenska potnika na olimpijske igre v Londonu, v boju za stopničke vse do sklepnega finiša. Tam sta imela z naskokom največ moči Nemca Eric Knittel in Stephan Krüger, tudi zmagovalca prve letošnje tekme v Beogradu, ki sta si pred tekmeci nabrala slabo sekundo prednosti. Dvoboj med Avstralijo in Francijo je odločil fotofiniš, slovenski čoln pa je bil od brona oddaljen dobre pol sekunde.

Sam uvod je bil zelo izenačen, do polovice proge pa so nekoliko pobegnile posadke, ki so na koncu osvojile prva štiri mesta, vodila sta Francoza Cederic Berrest in Julien Bahain, tesno pred Čopom in Špikom. Francoza sta obdržala vodstvo tudi pri zadnjem merjenju vmesnega časa, ko sta bila skupaj spredaj s svetovnima podprvakoma Nemcema, Avstralca Dawid Crawshay in Scott Brennan ter Čop in Špik so malenkost zaostali. V finišu Čop in Špik nato nista našla moči, da bi sledila Avstralcema in napadla tretjeuvrščena z lanskega SP.

Zaostanek ni velik, a želeli bi več

»Pred startom ne bi vedel, kdo bi bil favorit, mednju sem štel tudi naša. V bistvu se nisem veliko zmotil, kajti z izjemo Litovcev in Angležev je bila bitka za prva tri mesta do konca. Zaostanek ni velik, a v vsakem primeru bi si želeli več, tako kot tudi oba veslača, torej stopničke. A na splošno je bila tekma zelo kakovostna, nikoli nista bila zunaj bitke, le na koncu mogoče z malo popuščanja,« je nastop slovenskega dvojca ocenil selektor reprezentance Miloš Janša.

Že v soboto sta 17. in 18. mesto med skifisti osvojila Jan Špik in Matej Rojec. Že čez 14 dni pa bo na Bledu tudi letošnja junijska regata, na kateri bodo tokrat izvedli tudi mladinsko evropsko prvenstvo.

Deli s prijatelji