VESLANJE

Čop in Špik v ostrem finišu do finala

Objavljeno 05. maj 2012 16.15 | Posodobljeno 05. maj 2012 16.15 | Piše: T. L, STA

Osvojila sta tretje mesto za Francijo in drugo posadko Nemčije.

Iztok Čop in Luka Špik sta spet par v dvojnem dvojcu

BEOGRAD – Slovenska veslača Iztok Čop in Luka Špik sta si na uvodni tekmi svetovnega pokala 2012 v Beogradu priveslala nedeljski finale. V svoji polfinalni skupini dvojnih dvojcev sta po ostrem finišu osvojila tretje mesto za Francijo in drugo posadko Nemčije.

Pot do finala je bila za edino slovensko posadko, ki že ima zagotovljen olimpijski nastop v Londonu, težja od pričakovanj. Potem ko sta morala že v petek v repasaž, sta v polfinalu vse do zadnjega bila ogorčen boj z Nemcema in Norvežanoma za tretje mesto v skupini. Francija je v končnici tekme zanesljivo obdržala prvo mesto. Nemca sta bila v finišu od preostalih treh čolnov najuspešnejša, slovenska šampiona pa sta imela v cilju vsega štiri desetinke sekunde prednosti pred Norvežanoma.

Še slovenski dvojni četverec

Druga posadka Italije in Češka sta bili brez možnosti za finale. Iz prvega polfinala pa so v nedeljski finale napredovali prvi čoln Nemčije, Velika Britanija in prvi čoln Italije.

V polfinalu bo v popoldanskem programu nastopil še slovenski dvojni četverec, za katerega veslajo Marko Grace, Grega Domanjko, Janez Jurše in Gašper Fistravec.
 

Deli s prijatelji