NHL

Bo Kopitarju in Kraljem uspelo do finala že danes?

Objavljeno 20. maj 2012 11.10 | Posodobljeno 20. maj 2012 11.11 | Piše: P. J., STA

Moštvo Los Angeles Kings ima danes priložnost, da se uvrsti v veliki finale.

Bo Kraljem uspelo?

LOS ANGELES – Danes ob 21. uri zvečer po srednjeevropskem času bodo hokejisti ekipe NHL Los Angeles Kings igrali četrto in morda že odločilno tekmo za vstop v veliki finale najmočnejše lige na svetu. Po vodstvu s 3 : 0 v zmagah proti Phoenixu v konferenčnem finalu namreč zasedbi iz Kalifornije zmaga že odpira vrata v veliki finale.

Na vzhodu 2 : 1 za Newyorčane

Tudi če bodo slovenski zvezdnik Anže Kopitar in soigralci na svojem ledu danes uspešni, bodo morali na tekmeca v boju za Stanleyjev pokal še počakati, saj na vzhodu moštvo New York Rangers vodi šele z 2 : 1 v zmagah proti New Jerseyju (včeraj je zmagalo v New Jerseyju s 3 : 0).

Bodo ostali neporaženi?

Los Angeles je na pragu največjega uspeha kluba po letu 1993, ko je v finalu NHL s 4 : 1 izgubil z Montrealom. Čeprav so bili Kralji šele osmi nosilci, so  najprej premagali prvopostavljeni Vancouver (4 : 1), potem pa gladko še St. Louis s 4 : 0 v zmagah, proti Phoenixu pa so dvakrat zmagali v gosteh in enkrat doma v Staples Centru. Kralji so neporaženi že osem tekem zapored.

Arizonski Kojoti morajo zdaj, če želijo do finala, dobiti štiri tekme zapored. V vsej zgodovini lige NHL je doslej to uspelo le trem ekipam, nazadnje Philadelphii proti Bostonu pred dvema letoma.

Deli s prijatelji