DOBRODELNOST

Birsa in Matavž igrata za otroke

Objavljeno 18. maj 2012 22.55 | Posodobljeno 18. maj 2012 22.57 | Piše: R. T.

Slovenska reprezentanta zbirata denar z dobrodelnim nogometnim spektaklom v Biljah.

Tim in Valter otrokom dajeta upanje (foto: Marko Feist).

BILJE – Tim Matavž ima za sabo zelo dobro obdobje, premierno sezono pri nizozemskem PSV iz Eindhovna, za katerega je dosegel 17 zadetkov. »Nisem najzadovoljnejši. To je zame srednje dobra sezona. Hočem doseči več. Res pa je, da sem v večjem klubu storil korak naprej,« ostaja ambiciozen 23-letni napadalec. 22. junija bo v Biljah odigral dobrodelno tekmo za pomoč fundaciji Vrabček upanja, ki skrbi za invalidno mladino v Stari Gori, in Zavodu LU, ki promovira strpnost, povezanost in socialno vključenost vseh ljudi.

Želimo zbrati čim več denarja za otroke

V družbi številnih znanih obrazov bo na drugi strani stal Valter Birsa, ki je v minuli sezoni malo igral pri italijanskem prvoligašu Genoi. »To je bilo zame neprijetno presenečenje. Ne vem, ali bom ostal pri Genoi. Ne želim si ponovitve takšne sezone,« pravi 25-letni »fantasista« z nogometne zelenice. O tretji izvedbi dobrodelne akcije sta si enotna: »Želimo zbrati čim več denarja za otroke, ki potrebujejo pomoč. To je prava stvar. V Biljah se bomo zabavali in naredili dobro delo. Tokrat lahko ljudje prispevajo po en evro tudi s SMS-sporočilom od zdaj do tekme.«

Kaj bo prinesla nogometašema nova sezona?

Sicer bosta oba 26. maja za dokončno slovo od sezone odigrala še prijateljsko tekmo v dresu slovenske reprezentance proti Grčiji. Potem bo sledil pravi dopust, po spektaklu v Biljah pa bosta z mislimi že pri pripravah na novo klubsko sezono. Tim zagotovo na Nizozemskem z novim trenerjem Dickom Advocaatom, Valter pa bo dal na tehtnico nove ponudbe in zagotovila trenerja Luigija De Cania, čigar prihodnost na klopi Genoe je za zdaj še negotova.

Deli s prijatelji