F1

Zanikajo, da je Schumacher umrl

Objavljeno 07. februar 2014 13.17 | Posodobljeno 07. februar 2014 13.22 | Piše: D. P.

Dirkačevo stanje je še vedno resno po smučarski nesreči, ki jo je doživel v zadnjih dneh decembra 2013.

Michael Schumacher.

GRENOBLE – Sinoči je po twitterju zakrožila vest, da je umrl Michael Schumacher. Šlo naj bi za govorice in ugibanja. Vodstvo bolnišnice v Grenoblu se je danes odzvalo in kategorično zanikalo, da je Schumi mrtev.

Dirkačevo stanje je še vedno resno po smučarski nesreči, ki jo je doživel v zadnjih dneh decembra 2013.

Prebujanje iz kome

Sedemkratni svetovni prvak formule je že pet tednov v bolnišnici. Kljub temu da se legenda hitrega športa prebuja iz kome, pa se njegova družina, zdravniki in prijatelji soočajo z velikimi strahovi. Žena Corina je vsak dan preživela ob njegovi postelji. »Prebujanje iz kome ni videti tako, kot je prikazano v filmih,« je dejal Luke Griggs, predstavnik britanskega oddelka za možganske poškodbe. »To je zelo zapleten proces, ki lahko traja nekaj dni ali pa več tednov,« pravi in dodaja, da bodo stare strahove zdaj najbrž zamenjali novi.

Strah, kaj bo

»Pri sorodnikih bo prvoten strah, ali bo preživel, zamenjal strah, kaj mu bo prinesla prihodnost, kako si bo opomogel. Poškodbe bi lahko bile tako hude, da bi ga zaznamovale do konca življenja. Spremeni se lahko vse: od hoje, govorice, razmišljanja in celo do čutenja in občutkov. Njegova osebnost bi se lahko povsem spremenila, spremenile pa bi se lahko tudi njegove zmožnosti.«

Deli s prijatelji