BRAVO

Žagar navdušil na Poljskem

Objavljeno 21. april 2013 09.19 | Posodobljeno 21. april 2013 09.19 | Piše: STA, D. P.

Slovenski državni prvak se je v tej sezoni po petih sušnih letih spet vrnil v karavano svetovnega prvenstva kot stalni voznik, na uvodni dirki sezone pa je bil v Aucklandu 14.

Matej Žagar.

BYDGOSZCZ – Slovenski spidvejist Matej Žagar je na drugi dirki sezone svetovnega prvenstva posameznikov (serija za veliko nagrado) v poljskem Bydgoszczu osvojil drugo mesto. Najboljši slovenski spidvejist je moral v finalu priznati premoč le Rusu Emilu Salfutdinovu, tretji je bil domačin Tomasz Gollob.

Izenačil najboljšo uvrstitev

Žagar je z drugim mestom na dirki svetovnega prvenstva izenačil svojo najboljšo uvrstitev v karieri iz Prage 2006. Slovenski državni prvak se je v tej sezoni po petih sušnih letih spet vrnil v karavano svetovnega prvenstva kot stalni voznik, na uvodni dirki sezone pa je bil v Aucklandu 14.

Na dirki je Žagar dosegel dve zmagi in eno drugo mesto v petih vožnjah ter se zanesljivo uvrstil v polfinale, kjer je predse spustil le domačega aduta Golloba in se tako prebil še v veliki finale; v tem si je privozil četrte stopničke v karieri.

Deli s prijatelji