MOTOGP

VIDEO: Množični padec na VN Francije, Rossi padel v zadnjih zavojih

Objavljeno 21. maj 2017 17.27 | Posodobljeno 21. maj 2017 17.29 | Piše: STA, S. U.

V skupnem seštevku je zdaj v vodstvu Maverick Vinales, ki ima po tretji zmagi v sezoni 85 točk.

Fotografija je arhivska.

LE BOURGET – Španec Maverick Vinales (Yamaha) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v Franciji v elitnem razredu motoGP. V Le Mansu je bil drugi Francoz Johann Zarco (Yamaha), tretji pa Španec Dani Pedrosa (Honda).

Osmoljenec dirke je bil nekdanji večkratni svetovni prvak Valenitno Rossi, ki je v predzadnjem krogu še vodil, potem ga je moštveni sotekmovalec pri Yamahi Vinales prehitel, Rossi pa je le tri zavoje pred koncem v lovu za njim zdrsnil v pesek in ostal brez uvrstitve in dragocenih točk.

Že prej se je s padcem poslovil tudi svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda).

V skupnem seštevku je zdaj v vodstvu Vinales, ki ima po tretji zmagi v sezoni 85 točk. Do danes vodilni Rossi je ostal pri 62, prehitel pa ga je tudi Pedrosa, ki ima zdaj 68 točk.

Medtem pa je dirko v najšibkejšem razredu moto3 zaznamoval tudi množični padec v drugem krogu, ko je, bržčas zaradi posledic razlitega olja na stezi, skorajda polovica dirkačev končala ob stezi. Dirko so zato za pol ure prekinili in jo nadaljevali po očiščenju steze. Tu je slavil Španec Joan Mir (Honda).

Naslednja preizkušnja bo v italijanskem Mugellu 4. junija.

Deli s prijatelji