FORMULA 1

VIDEO: Massa v Monacu razbil dirkalnik

Objavljeno 25. maj 2013 14.34 | Posodobljeno 25. maj 2013 14.34 | Piše: STA, D. P.

Bržčas ga ekipi ne bo uspelo popraviti do začetka kvalifikacij, tako da bo moral Brazilec nedeljsko dirko začeti z zadnjega mesta.

MONTE  CARLO – Nemec Nico Rosberg (Mercedes), ki je bil najhitrejši na uvodnih dveh treningih pred nedeljsko dirko formule 1 za veliko nagrado Monaka, je najboljši čas dosegel tudi na tretjem prostem treningu. Drugi je bil Francoz Romain Grosjean (Lotus), tretji pa svetovni prvak in vodilni v SP Nemec Sebastian Vettel (Red Bull).

Četrti čas zadnjega treninga pred kvalifikacijami (14.00) je dosegel Španec Fernando Alonso (Ferrari), za njim pa se je zvrstil še moštveni kolega Rosberga pri Mercedesu, Britanec Lewis Hamilton.

Razbil dirkalnik

Trening je zaznamovala huda nesreča Brazilca Felipeja Masse, ki pa jo je odnesel brez večjih poškodb. S svojim ferrarijem je najprej trčil v levo varovalno ograjo, nato pa še v zaščitni zid iz gum in povsem uničil sprednji del dirkalnika. Bržčas ga ekipi ne bo uspelo popraviti do začetka kvalifikacij, tako da bo moral Massa nedeljsko dirko začeti z zadnjega mesta.

Poleg Masse sta v zaščitni ograji končala tudi Adrian Sutil (Force India) in Grosjean.

Deli s prijatelji