NA ŠTIRIH KOLESIH

Vettel in Schumacher združila moči

Objavljeno 17. december 2012 13.38 | Posodobljeno 17. december 2012 13.38 | Piše: D. P., STA

Slavil je Francoz.

BANGKOK – Zmagovalec letošnje dirke avtomobilističnih prvakov (Race of Champions), v kateri dirkači različnih kategorij v ekshibicijski preizkušnji odločajo o tem, kdo je najboljši, je Francoz Romain Grosjean. Voznik formule 1 je v finalu premagal Danca Toma Kristensena, zvezdnika dirk 24 ur Le Mansa.

Preizkušnja prvakov je v svoji jubilejni 25. izvedbi privabila številna znana dirkaška imena, ob voznikih formule 1 so bili tokrat v ospredju tudi francoski dirkač v reliju Sebastien Ogier in prvak serije Indy, Ryan Hunter-Reay.

Za Nemčijo do zmage

Izkazala sta se tudi nemška zvezdnika, trikratni svetovni prvak Sebastian Vettel in sveži dirkaški upokojenec Michael Schumacher, saj sta bila najboljša v moštvenem seštevku, kjer sta Nemčiji priborila že šesti naslov.

»Temu bi lahko rekel 'odštekan' dan. Za mano je težka sezona v formuli 1, a je bilo lepo, da sem leto končal na zmagovalnih stopničkah,« je bil uspeha vesel dirkač Lotusa Grosjean. Na poti do uspeha je v četrtfinalu premagal tudi Vettla, v polfinalu pa še Schumacherja.
 

Deli s prijatelji