FORMULA 1

Vettel s prvega startnega mesta na VN Indije

Objavljeno 26. oktober 2013 14.21 | Posodobljeno 26. oktober 2013 14.21 | Piše: STA, T. L.

V Greater Noidi pri New Delhiju je 0,75 sekunde za Vettlom zaostal njegov rojak Nico Rosberg, tretji je bil Britanec Lewis Hamilton.

Hamilton, Vettel in Rosberg.

NEW DELHI – Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva formule 1 Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) bo dirko za veliko nagrado Indije začel s prvega startnega mesta, sedmič v tej sezoni in 43. v karieri. V Greater Noidi pri New Delhiju je 0,75 sekunde za njim zaostal njegov rojak Nico Rosberg, tretji je bil Britanec Lewis Hamilton (oba Mercedes).

Četrti čas kvalifikacij je dosegel Vettlov moštveni sotekmovalec Avstralec Mark Webber. Edini tekmec Vettla v boju za naslov svetovnega prvaka Španec Fernando Alonso (Ferrari) je bil osmi.

Iz Lotusa so sporočili, da je prvi kandidat za voznika v naslednji sezoni Nemec Nico Hülkenberg, v ekipi pa naj bi ostal Francoz Romain Grosjean. V ekipo Toro Rosso pa bo prišel ruski najstnik Danil Kujat. Komaj 19-letni Rus bo zamenjal Avstralca Daniela Ricciarda, ki bo v novi sezoni svetovnega prvenstva dirkal za Red Bull. V ekipi Toro Rosso bo ostal Francoz Jean-Eric Vergan.

Deli s prijatelji