FORMULA 1

Vettel: Dirkališče v Sočiju bo nekaj posebnega

Objavljeno 23. april 2013 11.42 | Posodobljeno 23. april 2013 11.43 | Piše: STA, R. T.

Trikratni svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel je obiskal gradbišče v ruskem Sočiju, kjer bo leta 2014 dirka za veliko nagrado Rusije.

Sebastian Vettel.

SOČI – Svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel je bil ob obisku ruskega mesta Soči, kjer bo v prihodnosti poleg olimpijskih iger potekala tudi dirka formule 1, navdušen nad bodočo stezo. »Všeč mi je kraj, ki so ga izbrali za gradnjo steze. Zdi se mi zelo razgibana,« je dejal trikratni svetovni prvak in zmagovalec dveh letošnjih dirk.

Steza za formulo 1 seveda še ni končana, tako kot veliko bodočih olimpijskih prizorišč je še gradbišče. Vseeno je nemški zvezdnik ob ogledu ocenil, da so Rusi z izbiro prizorišča naredili dobro potezo. »Proga bo nekaj posebnega, saj bo postavljena med olimpijskimi prizorišči. Seveda se moraš najprej zapeljati po stezi, da jo lahko oceniš, a prvi vtis je dober,« je dejal Vettel.

Za zdaj je dokončanih približno 3000 metrov steze, ki bo dolga 5,872 kilometra. Ob njej načrtujejo še tribune za 100.000 gledalcev. Prva dirka za veliko nagrado Rusije bo na sporedu leta 2014, julija naslednje leto pa je tudi rok, do katerega naj bi stezo povsem dokončali.

Deli s prijatelji