MOTOCIKLIZEM

Veselil se je Rossi, trojna zmaga Yamahi

Objavljeno 19. oktober 2014 14.08 | Posodobljeno 19. oktober 2014 14.08 | Piše: STA, T. L.

Vodilni v svetovnem prvenstvu Marc Marquez je bil večji del dirke v vodstvu, imel je že zanesljivo prednost, a je nato padel in odstopil.

Veselje Rossija.

PHILLIP ISLAND – Italijanski motociklistični veteran, devetkratni svetovni prvak, Valentino Rossi je zmagovalec dirke za VN Avstralije na Philipp Islandu. Voznik Yamahe je bil na dirki z velikim številom padcev boljši od moštvenega kolega Španca Jorgeja Lorenza, za trojno zmago Yamahe pa je poskrbel Britanec Bradley Smith. Rossi je zmagal drugič letos, s tem pa je po 16 dirkah zanesljivo na drugem mestu seštevka svetovnega prvenstva.

Vodilni v svetovnem prvenstvu in že tudi letošnji svetovni prvak Španec Marc Marquez je bil večji del dirke v vodstvu, imel je že zanesljivo prednost, a je nato padel in odstopil. Brez uvrstitve je ostal tudi Marquezov moštveni kolega pri Hondi Dani Pedrosa.

V razredu moto2 je zmagal Španec Maverick Vinales (Kalex), skupno vodi njegov rojak Esteve Rabat (Kalex). V razredu moto3 je za navdušenje domačinov poskrbel Jack Miller (KTM), ki je premagal vodilnega v skupnem seštevku Alexa Sancheza (Honda), mlajši Marquez pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom.
 

Deli s prijatelji