PODALJŠANJE

Trikraka zvezda ljubi poročenega Rosberga

Objavljeno 17. julij 2014 09.12 | Posodobljeno 17. julij 2014 09.12 | Piše: R. T.

Nemško moštvo formule 1 Mercedes je podaljšalo pogodbo z Nicom Rosbergom.

Zmage se je veselil Rosberg.

Kamor koli se obrneš, sami Nemci. Tako bi lahko zapisali v dneh po nogometnem mundialu, ko ves svet z odobravanjem ali celo navdušenjem spremlja evforijo v Nemčiji, potem ko je elf osvojil naslov svetovnega prvaka v nogometu. Tako pa je letos tudi v formuli 1. Nemški gigant Mercedes uživa v popolni prevladi, potem ko je svoje zmagovito obdobje zaključil Red Bull s Sebastianom Vettlom; kajpada Nemcem. Mercedesova voznika Lewis Hamilton (sicer Britanec) in Nico Rosberg (sin Finca in Nemke), ki v formuli 1 nastopa pod nemško zastavo, kraljujeta v skupni razvrstitvi voznikov. Na devetih dirkah v tej sezoni sta le v Kanadi dovolila Danielu Ricciardu (Red Bull), da je prvi prevozil ciljno črto. Rosberg je vodilni v razvrstitvi dirkačev, za dosedanje predstave pa so ga v moštvu s trikrako zvezdo nagradili z novo večletno pogodbo.

Devetindvajsetletni Rosberg je član Mercedesa od leta 2010, s srebrno puščico je dosegel skupno šest zmag, tri v letošnjem svetovnem prvenstvu, ko je na najvišji stopnički stal v Avstraliji, Monaku in Avstriji. Sicer je vseskozi dihal za ovratnik Hamiltonu, tako da ima ta čas štiri točke več v skupnem seštevku (165:161). Šefi nemškega moštva so v njem prepoznali šampiona za naslednje obdobje, zato je sledil podpis podaljšanja pogodbe do leta 2017. »Težka pot nas je vodila do sem. Toda ves čas smo gojili upanje, zaradi fantastične podpore Mercedes-Benza pa smo zdaj vodilni v formuli 1. V zadnjih letih smo ogromno napredovali, zgradili zgledno strukturo, menedžment in zmogljivosti za prihodnost,« je dejal Rosberg, nekaj bombončkov pa je podelil tudi šef moštva Toto Wolff: »Njegova hitrost, predanost in osredotočenost so nam pokazale pravo smer, da smo z moštvom lahko napredovali. Letos Nico kaže to, kar smo vedeli že prej; da je eden izmed najboljših voznikov v formuli 1. Nova pogodba prinaša zelo pomembno stabilnost in kontinuiteto moštva. Navdušen sem, da to novico objavljamo tik pred našo domačo dirko na Hockenheimu.«

Drži, ta vikend bodo najboljši dirkači tekmovali za veliko nagrado Nemčije. Na tem prizorišču je Rosberg nastopil dvakrat, a še ni zmagal. Tokrat bo v vlogi prvega favorita, čeprav je pričakovati, da se bosta s Hamiltonom, rivalom še iz otroškega gokarta, za naslov borila do zadnje dirke novembra v Abu Dabiju. Če bo od 11. julija poročeni Rosberg tokrat zmagal, bo to prva zmaga Nemca v nemškem dirkalniku na tej pisti od leta 1939. Seveda bo izbranka, ljubezen iz najstniških let Vivian Sibold, trdno stiskala pesti za svojega dragega. »Imamo izjemno moštvo, prepričan sem, da imamo na vsakem mestu pravega človeka. Veselim se tudi prihodnjih skupnih let, ko si bomo prizadevali zmagati na še več dirkah in s tem osvajati tudi prvenstva,« napoveduje Mercedesov adut, ki bi zelo rad ujel ali celo presegel očeta Kekeja. Ta je bil svetovni prvak leta 1982, ko je dirkal za Williams. Po zaslužku ga je že zdavnaj; Nicova letna plača je namreč doslej znašala 11 milijonov evrov, ob podpisu nove pogodbe pa je v bližini gotovo sijala višja številka. 

Deli s prijatelji