OKVARA

Stanovnik po peti etapi končal Dakar 2013

Objavljeno 09. januar 2013 21.47 | Posodobljeno 09. januar 2013 21.47 | Piše: S. U., STA

Francoski motociklist David Casteau pa je dobil to etapo vzdržljivostnega relija.

Kriva je bila okvara motorja.

ANTOFAGASTA – Francoski motociklist David Casteau z yamaho je dobil peto etapo vzdržljivostnega relija Dakar, ki je tekmovalce vodila iz perujske Arequipe do čilske Arice. Edini slovenski udeleženec Dakarja Miran Stanovnik (KTM) je 410 kilometrov dolgo etapo končal z okvaro motorja in tako že zaključil nastope na Dakarju 2013.

Stanovnik je današnjo etapo končal z okvaro motorja, zato pa je moral odstopiti, piše spletni portal 24ur.com. Podrobnosti okvare sicer še niso znane. Stanovnik je pred peto etapo zasedal 33. mesto. V ospredju je na drugem mestu za Casteaujem končal Francoz Oliver Pain, ki je za rojakom zaostal minuto in devet sekund, a zadržal skupno vodstvo. Tretje mesto je osvojil Španec Juan Pedrero Garcia (KTM), zaostal je dve minuti in 58 sekund.

Na vodilnih mestih ostajajo isti dirkači

V skupnem seštevku na prvih treh mestih ostajajo isti dirkači. Vodi Pain, drugi je Casteau, ki zaostaja minuto in 15 sekund, tretjeuvrščeni Cyril Despres (KTM), branilec naslova z lanskega Dakarja, pa zaostaja šest minut in sedem sekund.

Med avtomobilisti je etapo dobil Španec Nani Roma (Mini), drugi je bil Francoz Stephane Peterhansel (oba Mini), tretji pa Giniel De Villiers iz Republike Južne Afrike. V vodstvu ostaja Peterhansel.

Deli s prijatelji