RELI

Sordu prvenec na reliju v Nemčiji

Objavljeno 25. avgust 2013 23.26 | Posodobljeno 25. avgust 2013 23.27 | Piše: STA, Ma. F.

Skupno vodstvo je obdržal Francoz Sebastien Ogier (VW).

Daniel Sordo.

TRIER – Španec Dani Sordo (Citroen) je zmagovalec relija po Nemčiji, devete preizkušnje svetovnega prvenstva. Na dirki v okolici Trierja je Španec tako dosegel prvo zmago za SP v karieri. Drugi je bil Belgijec Thierry Neuville (Ford), tretji pa Finec Mikko Hirvonen (Citroen). Skupno vodstvo je obdržal Francoz Sebastien Ogier (VW).

Reli v Nemčiji je sicer zaznamoval tudi tragičen dogodek, v soboto sta namreč v nesreči na dirki spremljevalnega programa izgubila življenje voznik in sovoznik v enem od starodobnih dirkalnikov. Za nameček se je danes zgodila še ena nesreča, v kateri sta bila poškodovana dva gledalca, tako da so vsi ti dogodki zasenčili športno plat relija in prvo zmago španskega dirkača.

Ogier bi lahko z zmago v Nemčiji že postal prvak za leto 2013, a je v drugi etapi naredil napako in odstopil. Predzadnji dan se je sicer lahko vrnil, toda zaradi kazenskega pribitka po nedokončanih hitrostnih preizkušnjah drugega dne je ostal povsem brez možnosti za prodor pod vrh. Na koncu je zasedel 16. mesto, dobil pa je tri točke za SP za zmago na zadnji hitrostni preizkušnji.

Sezona se bo nadaljevala med 12. in 15 septembrom z relijem po Avstraliji, do konca pa bodo na sporedu še štiri dirke.

Deli s prijatelji