ŠAMPION SE NE DA

Še ena dobra iz Francije: Schumi okreva in se zaveda okolice

Objavljeno 14. april 2014 19.24 | Posodobljeno 14. april 2014 19.24 | Piše: D. P.

»Večkrat ga vidim, še vedno se bori. Mi lahko le upamo in molimo, da bo v prihodnje napredoval in okreval.«

GRENOBLE – Stanje Michaela Schumacherja se izboljšuje. »Vidni so majhni znaki napredka,« je bilo včeraj slišati iz bolnišnice v francoskem Grenoblu, kjer od zadnje decembrske nedelje leta 2013 bedijo nad Schumijem. Od hude smučarske nesreče je v komi. Niso bili redki, ki so ga že odpisali.

V dobrih rokah

Da gre na bolje, je potrdila tudi njegova zastopnica Sabine Kehm. »So trenutki, ko se zave in pokaže, da napreduje.« V isti sapi je hitro dodala, da pač ni zdravnica, a da se jasno vidi, kako je buden in pri zavesti. »V znak spoštovanja do družine podrobnosti ne bom razkrila, a nobenega dvoma ni o sposobnosti osebja, ki bedi nad Michaelom. Vsi so mojstri svojega poklica,« je dodala Kehmova za britanski Mirror.

Molimo zanj

Oglasil pa se je tudi šef svetovne avtomobilistične organizacije Jean Todt, ki večkrat obišče nekdanjega sedemkratnega svetovnega prvaka. »Večkrat ga vidim, še vedno se bori. Mi lahko le upamo in molimo, da bo v prihodnje napredoval in okreval.« Tudi Todt, med letoma 1993 in 2009 je deloval pri Ferrariju, je pohvalil osebje, ki nudi Schumiju strokovno pomoč v francoski bolnišnici.

Deli s prijatelji