VZTRAJNOST

Schumacher se ne naveliča formule 1

Objavljeno 11. julij 2012 14.17 | Posodobljeno 11. julij 2012 14.19 | Piše: R. T., STA

Nemški dirkač si želi podaljšati sodelovanje z Mercedesom, čeprav jih šteje že 43.

BERLIN – Sedemkratni svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher je napovedal, da se kljub 43 letom še ne namerava posloviti od formule 1. »Nisem še dosegel dovolj,« je dejal v pogovoru za nemški časnik Sport Bild pred domačo dirko v Hockenheimu, ki bo na sporedu 22. julija.

Schumacher je dodal, da se o novi pogodbi s svojim moštvom – triletno sodelovanje z Mercedesom se bo izteklo po končani letošnji sezoni – še ni pogovarjal, a je prepričan, da ne bo težav s podaljšanjem. »Prva misel je bila: uspelo mi je, potem pa sem si rekel, da še nisem izpolnil vseh ciljev,« pa je Schumi razkril svoje misli ob nedavnem uspehu na dirki v Valencii, ko si je s tretjim mestom sploh prvič z Mercedesom priboril mesto na zmagovalnih stopničkah.

V bogati karieri formule 1, ki jo je že končal leta 2006, pa se potem vrnil v karavano leta 2009, je dosegel 91 zmag, a je zadnja stara že skoraj šest let. Doslej je zadnjič na najvišji stopnički, takrat je tekmoval še za moštvo Ferrari, stal 1. oktobra 2006 na Kitajskem.

Deli s prijatelji