FORMULA ENA

Schumacher se dokončno poslavlja, zamenjal ga bo Hamilton

Objavljeno 28. september 2012 11.34 | Posodobljeno 28. september 2012 11.34 | Piše: S. J., STA

Nemški dirkač bo letos dirkal še na šestih dirkah.

Schumacher se poslavlja.

BERLIN – Vodstvo Mercedesa ne bo podaljšalo pogodbe z Michaelom Schumacherjem za novo sezono formule 1 – 7-kratnega svetovnega prvaka bo v bolidu zamenjal Britanec Lewis Hamilton. Agencija ocenjuje, da se bo Schumacher tako 25. novembra po dirki v Sao Paolu dokončno poslovil od elitnega avtomobilističnega tekmovanja. Ob tem so pri McLarnu že potrdili prihod Mehičana Sergia Pereza, ki bo v sezoni 2013 v moštvu zamenjal Hamiltona.

Schumacherja letos čaka še šest dirk

Schumacher je pred leti sicer že sklenil športno pot, nato pa se je po triletnem premoru leta 2009 vrnil kot voznik Mercedesa. Toda velikih pričakovanj ekipe ni uresničil, saj je zabeležil vsega eno prvo mesto v kvalifikacijah (26. maja v Monaku), 24. junija letos pa je v Valencii osvojil tretje mesto, prve stopničke po zmagi oktobra 2006 na Kitajskem. Letos ga čaka še šest dirk.

Dirkač in ekipa brez izjav

Prav zaradi slabih dosežkov so mediji, dirkači in drugi iz cirkusa formule 1 že dlje napovedovali, da bo pri Mercedesu prišlo do zamenjave. Le dirkač in ekipa nista dajala izjav, z obeh strani so prišle informacije, da odločitve do oktobra ne bo, toda te so nekaj dni prej le pricurljale na plan.

Deli s prijatelji