MOTOGP

Rossiju ni uspelo, Lorenzo svetovni prvak!

Objavljeno 08. november 2015 15.48 | Posodobljeno 08. november 2015 15.57 | Piše: STA, K. K.

Danes je bila v Valencii na sporedu zadnja dirka sezone motociklističnega svetovnega prvenstva razreda motoGP.

Na zadnji tekmi je le še potrdil svojo skupno zmago.

VALENCIA – Današnja finalna tekma med Yamahinima dirkačema Jorgejem Lorenzom in Valentinom Rossijem se je končala z zmago Lorenza.

Na zadnji dirki sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu je v Valencii v elitnem razredu motoGP zmagal Španec Lorenzo (Yamaha), ki si je tako tudi privozil naslov prvaka za sezono 2015. Njegov edini tekmec v boju za lovoriko, moštveni sotekmovalec Rossi, ki je zaradi kazni dirko začel z zadnjega mesta, je bil četrti.

Na ta način je Lorenzo izničil sedem točk zaostanka, ki jih je imel pred zadnjim dejanjem sezone. Ob koncu je zbral 330 točk, Rossi pa 325.

Na današnji dirki je bil drugi Španec Marc Marquez (Honda), tretji pa še en Španec, Dani Pedrosa (Honda).

Lorenzo si je z današnjim uspehom zagotovil tretji naslov prvaka v elitnem razredu po letih 2010 in 2012. Rossi ostaja pri osmih v letih 2001–2005 ter 2008 in 2009.

Rossi si je kazen na zadnji dirki v Valencii prislužil zaradi nešportnega vedenja na dirki v Maleziji, ko je španskega tekmeca Marqueza zapiral v zavoju in ga nato še odrinil z nogo. Vodstvo tekmovanja mu je prisodilo tri kazenske točke, ker pa je imel eno že od prej, je to pomenilo avtomatično selitev na začelje na naslednji dirki. Rossi se je na kazen neuspešno pritožil tudi na športno razsodišče Cas v Lozani.

Deli s prijatelji