FORMULA 1

Rosberg spet zmagal, Vettel in Kvjat znova preveč skupaj

Objavljeno 01. maj 2016 19.38 | Posodobljeno 01. maj 2016 19.39 | Piše: STA, M. U.

Naslednja dirka bo preizkušnja v Barceloni čez 14 dni.

Foto: Reuters

SOČI – Nemec Nico Rosberg (Mercedes), vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, je zmagovalec četrte dirke sezone formule 1. Drugi je bil v ruskem Sočiju njegov moštveni sotekmovalec, svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton, tretji pa Ferrarijev dirkač Finec Kimi Räikkönen.

Medtem ko gre Mercedesu in predvsem Rosbergu vse po načrtih, pa je po uvodu v sezono precej slabše volje njegov rojak Sebastian Vettel. Štirikratni svetovni prvak pred začetkom sezone ni skrival želje, da bi tudi s Ferrarijem posegel v boj za vrh, toda zdaj je od njega že kar precej oddaljen. Med njim in Rosbergom je že 67 točk razlike, toda velik minus ni nastal zgolj po njegovi krivdi.

Že drugič v zadnjih dveh dirkah je namreč Nemec prestal napad ruskega dirkača Danila Kvjata. Tokrat je Ferrarijev voznik, potem ko je Rus v prvih zavojih kar dvakrat zadel njegov dirkalnik, končal v zaščitnem zidu. »Kaj, za vraga, se tukaj dogaja? Pa kaj počne?« se je po radijski zvezi v pogovoru z moštvom, medtem ko je pogovor začinil še z nekaj sočnimi izrazi, razburjal Nemec. »Televizijski posnetki so povsem jasni. Ni najbolje, če si na počitnicah že po prvem krogu,« je pozneje dejal Vettel. Še posebej trpka je bila zanj ugotovitev, da ga je spet »napadel« isti tekmec – tako kot na prejšnji dirki na Kitajskem, ko sta imela dirkača po koncu dirke, takrat sta oba prišla na stopničke, dokaj oster pogovor. Zdaj se bodo odnosi med njima še bolj zaostrili, Vettlu pa kazen za Kvjata, ki je moral na dirki na kazensko vožnjo skozi bokse, ne bo kaj dosti pomagala.

Skupno ima zdaj po štirih zmagah na štirih dirkah Rosberg vse točke. Hamilton zaostaja že 43 točk, kar 67 pa osmoljenec Vettel.

Naslednja dirka bo preizkušnja v Barceloni čez 14 dni.

Deli s prijatelji