RESNO STANJE

Resna poškodba Sama Kukovice: poškodovan je kot Schumacher

Objavljeno 12. maj 2014 19.57 | Posodobljeno 12. maj 2014 19.57 | Piše: S. U.

Huda nesreča slovenskega spidvejista na dirki v Ljubljani.

LJUBLJANA – Z dirko v Ljubljani se je začela nova sezona državnega prvenstva v spidveju. V skupnem tekmovanju Slovenije in Hrvaške je bil zanesljivo najboljši prvi slovenski dirkač Matej Žagar, dirko pa je zaznamovala huda nesreča Sama Kukovice.

V osmi vožnji je namreč Hrvat Renato Cvetko padel, Samo Kukovica, ki je vozil za njim, pa se mu ni mogel izogniti. Zadel je tekmeca in poletel prek njega ter trdo pristal v zaščitni ogradi. Obema dirkačema je morala pomagati zdravniška ekipa. Kukovico so takoj prepeljali v klinični center, po prvih podatkih je utrpel hujše poškodbe glave, medtem ko jo je Cvetko odnesel z zlomljeno nogo. Zaradi pomoči obema tekmovalcema je bila dirka tudi eno uro prekinjena.

Podrobnosti o poškodbah še niso znane

»Razen udarcev na zadnjem delu glave ima obtolčeno tudi ličnico, podrobnosti o poškodbah pa trenutno še niso znane. Za primerjavo: podobne poškodbe je pred štirimi meseci na smučanju v Švici utrpel tudi upokojeni dirkač Schumacher,« v posavski medijih piše Veljko Jukič, priznani slovenski športni fotograf in spremljevalec slovenskega motošporta. Po neuradnih podatkih tamkajšnjih lokalnih medijev je stanje Kukovice zelo resno.

»Želim ti čimprejšnje okrevanje. Ne prenehaj zdaj, ko moraš dokazati, da si najboljši. Ti to zmoreš,« je le eden izmed mnogih zapisov spodbude na spletni strani Samovih navijačev.

Deli s prijatelji