RELI

Reli Maribor letos krajši, a vseeno zanimiv

Objavljeno 29. junij 2012 19.57 | Posodobljeno 29. junij 2012 19.59 | Piše: R. T., STA

Na jubilejnem 10. reliju v štajerski prestolnici prireditelji v soboto pričakujejo okrog 15.000 gledalcev.

MARIBOR – Sezona državnega prvenstva v reliju se bo konec tedna prevesila v drugo polovico. S sobotno šprintersko dirko v Mariboru bodo namreč dirkači nastopili že na četrtem od šestih relijev v letošnjem koledarju.

Letošnji reli v Mariboru bo jubilejni deseti, že od leta 2003 pa je tudi stalnica v koledarju najbolj zanimivih športnih prireditev v Mariboru. Na veliko zanimanje prireditelji relija računajo tudi v soboto, ko naj bi se ob cestah, kjer bodo drveli avtomobili, zbralo kakšnih 15.000 gledalcev.

Kriza odnesla dirkanje preko mostu

Zaradi finančnih težav so bili prireditelji, Dirkalno tekmovalno društvo Kaučič, letos sicer prisiljeni odpovedati tradicionalni uvod, prvo hitrostno preizkušnjo prek Koroškega mostu, ki je vedno pritegnila veliko navijačev. Dogajanje bo tako v letošnji izvedbi strnjeno na en dan, dirkači pa bodo imeli servisno cono ob dvorani Tabor.

»Trudili smo se na vse mogoče načine, toda na koncu smo morali sprejeti salomonsko odločitev in odpovedati preizkušnjo Koroški most, ki sicer zaradi zahtevnosti izvedbe in zapor predstavlja kar četrtino proračuna relija. Zato pa tekmovalni del relija, ki bo potekal po podobnih trasah kot lani, ne bo ogrožen,« je povedal vodja organizacijske ekipe Tomaž Kaučič, nekdanji državni prvak v reliju.

Zanimiv skok na Gačniku

Posadke bodo odpeljale tri različne hitrostne preizkušnje; Meljski hrib, Gačnik, ki veliko gledalcev pritegne zaradi zanimivega skoka, ter Gaj. Skupno bo na sporedu sedem 'brzincev', Meljski hrib in Gaj bosta na vrsti po dvakrat, Gačnik pa trikrat. Štart relija bo v soboto ob 9. uri, cilj pa malo pred 18. uro na Trgu svobode.

Letos na reliju ne bo Avstrijcev, saj tokrat ne bo štel za njihovo prvenstvo. Prijavljenih je 44 posadk, med njimi vse najboljše slovenske, konkurenco pa bodo imeli domačini tudi v madžarskem dirkaču Janosu Szilagyiju, ki je potrdil nastop z mitsubishijem lancerjem evom 9.

Deli s prijatelji