OBISK

Razvpiti Rodman v Severni Koreji

Objavljeno 26. februar 2013 15.46 | Posodobljeno 26. februar 2013 15.46 | Piše: R. T., STA

Nekdanji košarkarski zvezdnik iz lige NBA Dennis Rodman gostuje v najbolj izolirani državi na svetu.

PJONGJANG – Komunistična diktatura Severna Koreja je svoje pred zunanjim svetom hermetično zaprte meje za trenutek odprla za ameriške košarkarje z nekdaj zelo razvpitim, a že precej ostarelim in zbledelim zvezdnikom Dennisom Rodmanom na čelu.

Rodman in košarkarska druščina, v delegaciji je 13 aktivnih in že upokojenih košarkarjev ter trenerjev severnoameriške profesionalne lige NBA, je v torek po poročanju kitajske državne tiskovne agencije Sinhva (Xinhua), sklicujoč se na vire pri severnokorejskem zunanjem ministrstvu, prispela na obisk v Severno Korejo.

Skupina bo v Severni Koreji ostala približno en teden, v tem času pa se bodo udeležili različnih s košarko povezanih dogodkov. Med drugim bodo sodelovali na tekmah, na katerih bodo Severnokorejci lahko dobili vpogled v vragolije z žogo pod obročema.

Tako kot je skrivnostna sama država, ki se je izolirala od preostalega sveta in zelo selektivno ter nadzorovano in propagandistično izdaja podatke o dogajanju v njej, je tudi skrivnosten namen Rodmanovega obiska ter kdo je upokojene severnoameriške košarkarje iz lige NBA in trenerje povabil na obisk v to državo.

Prav tako ni znano, ali bo Američane sprejel prvi človek režima Kim Džong Un, brez vednosti katerega ne mine prav nobena aktivnost v tej državi in ki je, po govoricah sodeč, zelo velik oboževalec košarke.

Deli s prijatelji