FORMULA 1

Räikkönen prihaja zaradi denarja

Objavljeno 21. september 2013 17.06 | Posodobljeno 21. september 2013 17.05 | Piše: M. U.

Pred veliko nagrado Singapurja svet formule 1 vznemirja dogajanje pri Ferrariju.

SINGAPUR – Medtem ko v svetovnem prvenstvu formule 1 vse teče v smer, da bi Nemec Sebastian Vettel iz moštva Red Bull še četrtič zapored postal prvak, pa pred dirko v Singapurju ta konec tedna bolj vre zaradi drugih zadev. Kimi Räikkönen, ki vozi za Lotus, se je za naslednji dve sezoni zaobljubil Ferrariju, to pa je v cirkusu formule 1 sprožilo obilo kritik. Vodja dirkaškega vzpetega konjička Stefano Domenicali pravi, da so komentarji Michaela Schumacherja in Jensona Buttona, ki izražata dvome, kakšen bo Finčev dejanski vpliv pri Italijanih, le del psihološke vojne za načetje njegovega moštva. »Bojijo se, ker smo močni. Smešno, mene denimo nikoli niste slišali, da bi govoril o drugih,« se brani Domenicali. Schumacher je dvojec nekdanjih svetovnih prvakov pri Ferrariju označil za eksploziven, Španec Fernando Alonso je bil to 2005. in 2006., Finec je bil prvak leta 2007 prav pri Ferrariju, Button pa je pripomnil, da je podpis novega voznika namesto Brazilca Felipeja Masse odlična poteza za druga moštva. »Ne bosta pomagala drug drugemu. Toliko sta že dosegla v karieri, da ne bo tovarištva v ekipi,« je filozofiral Britanec.

Fernando Alonso je te namige že zavrnil, češ poglejte, enako se je govorilo o Massi, pa sva bila dobra ekipna tovariša. »Ko so me vprašali, koga bi imel v moštvu namesto Masse, sem takoj pomislil na Kimija. On iz vsakega dirkalnika potegne maksimum,« je pojasnil Asturijec. »Ne vidim razloga, da partnerstvo ne bi delovalo. Dovolj sva stara, da veva, kaj počneva. Tudi Ferrari ve, v kaj se je spustil,« je Räikkönen odgovoril na kritike.

Finec pa je zadnje čase slabe volje zaradi njegovega zdajšnjega moštva Lotusa, ki mu še dolguje plače. »Moštvo zapuščam ravno zaradi denarja,« je potožil 33-letni Kimi, ki je še dodal, da bo v Singapurju za britansko ekipo vozil tako rekoč zastonj. Pričakuje, da ga bo Lotus poplačal, v nasprotnem primeru bi moral zaradi protesta izpustiti kakšno dirko do konca letošnje sezone. Glede denarja pa kljub temu ne bo tenko piskal.

Deli s prijatelji