MOTOGP

Pedrosa s prvega mesta v Barceloni

Objavljeno 15. junij 2013 18.56 | Posodobljeno 15. junij 2013 18.57 | Piše: STA, Mo. S.

Vodilni v SP je napovedal boj za novo zmago tudi z rekordom steze.

BARCELONA – Španec Dani Pedrosa (Honda) bo nedeljsko dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v domači Barceloni začel s prvega mesta v elitnem razredu motoGP. V kvalifikacijah šeste dirke sezone je bil drugi Britanec Cal Crutchlow (Yamaha), tretji pa še en Španec, svetovni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha).

Popolna španska prevlada

Vodilni v SP Pedrosa (po petih dirkah ima 103 točke, Lorenzo pa 91) je napovedal boj za novo zmago tudi z rekordom steze, ki zdaj znaša 1 minuto in 40,893 sekunde. Uspeh domačinov v kvalifikacijah sta dopolnila še Alvaro Bautista s četrtim mestom ter mladi adut Marc Marquez s šestim. Med njima bo iz druge vrste dirko v Kataloniji začel Američan Nicky Hayden, nekdanji večkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi pa si je privozil sedmo izhodišče.

Tudi v razredu moto 2 si je najboljši položaj privozil domačin – s prvega mesta bo začel Pol Espargaro, za njim sta se uvrstila Britanec Scott Redding in rojak Esteve Rabat. V najšibkejšem razredu moto3 pa je popolno prevlado Špancev prekinil le tretji Portugalec Miguel Oliveira (Mahindra), pred njim sta bila namreč Luis Salom (KTM) in Alex Rins (KTM).

Deli s prijatelji