MOTO GP

Pedrosa premagal Lorenza šele v zadnjem krogu

Objavljeno 26. avgust 2012 18.46 | Posodobljeno 26. avgust 2012 18.47 | Piše: M. U., STA

Španski dvoboj se je razpletel v prid Daniju.

Pedrosa je ugnal Lorenza v zadnjem krogu dirke za VN Češke (foto: Reuters).

BRNO – Španec Dani Pedrosa je zmagovalec dirke za VN Češke, 12. preizkušnje svetovnega motociklističnega prvenstva. V elitnem razredu motoGP je po razburljivem zadnjem krogu ugnal rojaka Jorgeja Lorenza. V začetnem delu je bil sicer boljši Lorenzo, nato pa se je v ospredje prebil Pedrosa. Dirkači za njima so bili vse bolj oddaljeni, težave je imel znova Ben Spies, saj mu je najprej ponagajal motor, pozneje pa je še padel in nastop končal v pesku. Tretji je bil Cal Crutchlow, ki pa se je moral večji del dirke boriti z Andreo Doviziosom, na koncu pa je vseeno brez težav osvojil zadnjo stopničko.

Toda v ospredju zanimanja navijačev je bil boj Pedrosa – Lorenzo. Španska tekmeca sta bila v zadnji tretjini dirke povsem skupaj, v zadnjem krogu pa je Lorenzo napadel in bil uspešen. Kazalo je, da bo odnesel zmago in se še bolj utrdil v vodstvu SP, vendar je Pedrosa nato še našel priložnost in dva zavoja pred koncem spet švignil mimo rojaka.

V skupnem seštevku Lorenzo še vedno na vrhu

»Vedel sem, da je Jorge povsem blizu in vedel sem, da bo napadel. Ko je prišel naprej, sem skušal še enkrat napasti in uspelo mi je, tako da sem zelo zadovoljen,« je bil vesel Pedrosa, Lorenzo pa tudi ni bil pretirano razočaran: »Zadnji krog je bil zelo zanimiv. Potem ko sem prišel v vodstvo, sem naredil napako in Dani jo je takoj izkoristil, nato pa ni bilo več priložnosti za preboj naprej.« V skupnem seštevku je Lorenzo kljub porazu v zadnjem krogu ohranil vodstvo, zdaj ima 245 točk, Pedrosa na drugem mestu pa 232.

Deli s prijatelji