ZMAGOVALEC

Ogierju reli po Sardiniji

Objavljeno 22. junij 2013 22.09 | Posodobljeno 22. junij 2013 22.09 | Piše: STA, Mo. S.

Nekoliko na roko so mu šli tudi tehnične težave Finca Latvale, ki je zaradi predrte pnevmatike v petek izgubil dve minuti, ter odstop Mikka Hirvonena, ki je na deseti hitrostni preizkušnji zletel s ceste.

Fotografija je simbolična.

OLBIA – Francoz Sebastien Ogier (Volkswagen) je zmagovalec relija po Sardiniji, sedme preizkušnje svetovnega prvenstva. Potem ko je na deseti hitrostni preizkušnji odstopil Finec Mikko Hirvonen (Citroen), ki je zletel s ceste, je končno drugo mesto danes osvojil Belgijec Thierry Neuville (Ford), tretji je bil Finec Jari-Matti Latvala (Volkswagen).

Vodilni v seštevku svetovnega prvenstva Sebastien Ogier si je zmago na reliju po Sardiniji privozil s prepričljivimi vožnjami vse dni tekmovanja. Ogier je s tem dosegel že četrto zmago v letošnjih sedmih dirkah, najhitrejši je bil na sedmih hitrostnih preizkušnjah od skupaj 16. Nekoliko na roko so mu šli tudi tehnične težave Finca Latvale, ki je zaradi predrte pnevmatike v petek izgubil dve minuti, ter odstop Mikka Hirvonena, ki je na deseti hitrostni preizkušnji zletel s ceste in citroena parkiral v obcestnem jarku.

Popolna zmaga

»Celoten reli smo izpeljali brezhibno, vseskozi smo nadzorovali potek. Vozil sem hitreje, ko sem moral, in previdneje, ko je bila podlaga nevarnejša za gume. Na koncu lahko rečem, da je bila zmaga popolna,« je po zmagoslavju za uradno spletno stran prvenstva Wrc.com dejal Ogier.

Srečal je kravo

»Na zadnji hitrostni preizkušnji sva srečala kravo. Ni se umaknila, zato sva obrnila in naredila manjši obvoz, ampak me to ni vrglo iz tira. Vmesne čase sem imel podobne kot Latvala in vedel sem, da je v redu. Mislim, da je bila najina strategija na Sardiniji dobra in zadnjih nekaj relijev sva res odpeljala odlično«, pa je bil po drugem mestu zadovoljen Belgijec Neuville.

Reli vozniki si bodo zdaj privoščili nekaj počitka. Osma dirka svetovnega prvenstva, ki šteje trinajst preizkušenj, bo med 1. in 3. avgustom potekala na Finskem.

Deli s prijatelji