VALENTINO RAZOČARAN

Odzval se je na Rossijeve provokacije

Objavljeno 18. februar 2017 12.00 | Posodobljeno 18. februar 2017 12.00 | Piše: Damir Gorjanc

Za italijanskega motociklističnega zvezdnika je glavni kandidat za lovoriko Marc Marquez.

Marc Marquez.

»Na obeh testiranjih sta bila Marc Marquez in Maverick Viñales hitrejša, še posebno pri tempu za dirko. Viñales je izvrsten z novo gumo, Marquez pa ima zavidljiv ritem z obrabljeno, on bo tisti, ki ga bo treba ugnati v boju za lovoriko,« je o največjih tekmecih pri lovu na 10. naslov prvaka v cestnohitrostnem motociklizmu dejal Valentino Rossi (Yamaha) in dodal: »Marquez skriva in se pretvarja, da imajo pri Hondi težave z motociklom. Noče razkriti prave vrednosti motocikla, a jaz vem, da je že zdaj najhitrejši.«

Rossi je v četrtek praznoval že 38. rojstni dan, Marquez pa je včeraj naštel 24 pomladi. Dirkači v razredu motoGP so sicer zbrani na Phillip Islandu. V sredo je bil prvi Marquez, z manj kot dvema desetinkama sekunde zaostanka mu je sledil Rossi, skoraj 0,5 sekunde sta zaostala Andrea Iannone (Suzuki) in Viñales (Yamaha). V četrtek je bil najhitrejši Viñales, Marquez je na 2. mestu zaostal za skoraj pol sekunde, a je pri tem odpeljal kar 107 krogov – 27 več od rojaka. Odzval se je na Doktorjeve provokacije: »Nič se ne igram z drugimi. Če bi bil pripravljen za dirko, ne bi odpeljal toliko krogov. Moje roke so uničene od utrujenosti. Res je, da sem zelo stanoviten, a je na motociklu še vedno nekaj, česar ne razumem.«

Rossi se je drugi dan odpeljal v nasprotno smer, saj se je s skoraj sekundnim zaostankom ustavil na 8. mestu, v petek pa je zdrsnil še tri mesta nižje. »Poskušali smo z nekimi posodobitvami in drugačnimi nastavitvami, a je bil to korak v napačno smer,« je bil razočaran Rossi.

Cal Crutchlow (LCR Honda) je s 4., 3. in 5. mestom dokazal, da lani ni naključno dvakrat stal na najvišji stopnici. Top gun Viñales je kraljeval tudi včeraj, ko je za njim zaostala le mravljica iz Cervere, na drugi hondi pa je Dani Pedrosa popravil vtis prejšnjih dni, saj je hitrega Jonasa Folgerja (Tech3 Yamaha) zrinil na 4. mesto.

Jorge Lorenzo z ducatijem deluje izgubljen. V sredo je bil nekaj več kot sekundo počasnejši od Marqueza, v četrtek pa je za Viñalesom zaostal skoraj sekundo in pol. Včeraj je bilo malo bolje, saj je končal kot osmi, vsakič pa je zaostal za moštvenim tekmecem Andreo Doviziosom (Ducati). Časa za privajanje na rdečo pošast iz okrožja Panigale ima še dovolj, saj bodo čez manj kot mesec dni na sporedu tretja in zadnja testiranja pred sezono, ki se bo začela 26. marca v Katarju.

Deli s prijatelji