ZMAGA

Odlični nastopi Slovencev na tretjem reliju Tesla

Objavljeno 14. julij 2014 15.44 | Posodobljeno 14. julij 2014 15.44 | Piše: E. N.

Na tretjem mednarodnem reliju Tesla, ki je štel tudi za pokal FIA alternativnih energij, sta se slovenski posadki Gregor Zdovc-Ana Ivanšek ter Primož Lemež-Jan Rudolf odlično odrezali.

Premagovanje ovinkov.

Gregor Zdovc in Ana Ivanšek sta kot ekipa zmagala v skupni razvrstitvi ter premagala celo serijskega zmagovalca Massima Liveranija. Primož Lemež se je uvrstil na šesto mesto, v točkovanju porabe goriva pa je bil drugi.

Start tretjega relija Tesla je bil iz Andrićgrada, mesta, ki ga je v čast Ivu Andriču postavil Emir Kusturica. Iz slikovitega mesteca so se morali tekmovalci odpraviti prek Valjeva, planine Divčibare do Beograda. Reli je bil dolg prek 500 kilometrov, kar je pomenilo, da so bili tekmovalci deležni dvojnih točk za pokal FIA.

»Liverani se je ves čas nekaj razburjal«

Gregor in Ana, ki sta nastopila s toyoto prius, predelano na plin, sta bila po zmagi več kot navdušena. Gregor je povedal: »Premagati profesionalca, kot je Massimo Liverani, ni mačji kašelj. Pred relijem tudi pomislil nisem, da bi ga lahko premagal. Moj cilj pa je bil, da bi zmagal v porabi goriva. To se mi sicer ni izšlo, ampak je zmaga v točkovanju točnostnih voženj še bolj sladka. Z Ano sva odlično startala, očitno pa se Liverani na tem reliju ni najbolje znašel. Z zmago sem dokazal, da se da premagati tudi profesionalce s skoraj vesoljsko tehnologijo. Mi pa imamo skromno opremo in excel tabelo in štoparico.«

»Čestitam Gregorju in Ani, to je res veličastna zmaga nad 'svetovnim prvakom' Liveranijem, ki se je ves čas nekaj razburjal in na vsak način poskušal zmagati, tudi za zeleno mizo. Gregor je to zmago več kot zaslužil,« je po reliju povedal Primož Lemež. »Tudi sam sem s svojimi vožnjami delno zadovoljen, vendar bi se lahko povzpel najviše do četrtega mesta, kar je bila tudi moja želja. Bliže v tem trenutku še ne morem. Potrebujem še nekaj treninga in nekaj dodatne opreme. Saj ne, da bi si želel opremo, kot jo imajo profesionalni italijanski tekmovalci. Prepričan sem, da bi se s tako opremo lahko kosal tudi z njimi in seveda Gregorjem. Zelo pa sem vesel drugega mesta v porabi goriva. Tu sem bil boljši celo od Gregorja!«

Gregor Zdovc se letos odpravlja še na en eko reli, in sicer v Grčijo. Ob podobnem scenariju, kot je bil v Srbiji, bi se lahko tudi v pokalu FIA uvrstil zelo visoko. Primož pa je letošnje nastope zaključil.

Deli s prijatelji