BENNETONOV DIRKALNIK

Očetu v spomin bo Mick Schumacher sedel v ...

Objavljeno 24. avgust 2017 19.06 | Posodobljeno 24. avgust 2017 19.06 | Piše: STA, S. U.

Michael Schumacher je 30. avgusta 1992 dosegel svojo prvo zmago v karieri prav v Spaju.

SPA FRANCORCHAMPS – Mick Schumacher, sin legendarnega voznika formule 1 Michaela Schumacherja, bo konec tedna na veliki nagradi Belgije vozil enega od očetovih dirkalnikov. Tako bo obeležil 25. obletnico prve zmage sedemkratnega svetovnega prvaka, ki je od leta 2013 v umetni komi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prireditelji dirke, ki bo 27. avgusta, so sporočili, da bo 18-letni Mick Schumacher, ki trenutno dirka v formuli 3, odpeljal nekaj krogov v dirkalniku Benettona, s katerim je Michael Schumacher osvojil prvo zmago. Dirkališče v Spa Francorchampsu je bilo vedno eno najljubših prizorišč njegovega očeta.

Michael Schumacher je 30. avgusta 1992 dosegel svojo prvo zmago v karieri prav v Spaju. Tam je leto pred tem, avgusta 1991, tudi začel bogato kariero, prvo dirko je vozil za ekipo Jordan, pozneje je več let vozil za Benetton, v najuspešnejšem obdobju kariere pa za Ferrari.

Nekdanji svetovni prvak je po hudi nesreči na smučanju pred tremi leti in pol ter po možganskih poškodbah že dolgo v domači oskrbi v Švici, njegovo trenutno stanje pa je dobro varovana skrivnost. Člani njegove družine in menedžerka Sabine Kehm strogo skrbijo za to, da ugibanja o zdravstvenem stanju ostajajo zgolj to.

Deli s prijatelji