POGAJANJA

Nürburgring še ni potrjen za koledar F1 2013

Objavljeno 26. september 2012 16.31 | Posodobljeno 26. september 2012 16.31 | Piše: STA, R. T.

Šef formule 1 Berine Ecclestone je potrdil, da se s predstavniki nemškega dirkališča še pogaja.

Bernie Ecclestone.

NÜRBURGRING – Konec tedna bo krovna avtomobilistična zveza (Fia) določila koledar svetovnega prvenstva formule 1 za sezono 2013. V njem bi se lahko kljub velikim finančnim težavam znova znašlo tudi nemško dirkališče Nürburgring.

Ecclestone: Nimamo pogodbe

Vodja formule 1 Bernie Ecclestone je v pogovoru za časnik Financial Times dejal, da še ni odločitve o tem, kdo bo junija naslednje leto gostil dirko za VN Nemčije. Prizorišči v Nemčiji, Hockenheim in Nürburgring, se sicer menjata na dve leti, slednje pa je bilo nazadnje na vrsti leta 2011.

A zaradi finančnih težav – pred meseci so v podjetju, ki objekt vodi, razglasili plačilno nesposobnost – je veliko vprašanje, ali bodo lahko priredili dirko tudi leta 2013. »Nimamo pogodbe z Nürburgringom, a se pogajamo. Začeti pa smo morali z ničle,« je dejal Ecclestone.

Dvajset dirk v letu 2013

Po poročanju nekaterih medijev bo imela sezona formule 1 tudi naslednje leto 20 dirk, vključno z nemško na Nürburgringu. Sezona se bo predvidoma začela 17. marca v Melbournu, končala pa 24. novembra v Braziliji. Obeta se ena večja sprememba, in sicer naj bi namesto preizkušnje v Valencii uvedli novo dirko v ameriškem New Jerseyju.

Deli s prijatelji